Ingen elbiler uden el – nu sætter regionen ladestandere op ved sygehusene

23. februar 2021 REGIONALT
Ingen elbil uden el. Arkivfoto
Ingen elbil uden el. Arkivfoto

Ingen elbiler uden el, så nu giver Region Syddanmark lade-infrastrukturen på de syddanske sygehusenheder, ved regionshuset og hos Ambulance Syd en overhaling.

160 nye ladestandere til tjenestebiler og godt 100 ladestandere, som kan bruges af både medarbejdere, patienter og pårørende, bliver sat op i år. Samtidig kommer endnu flere af regionens tjenestebiler til at køre på el, skriver regionen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det bliver nemmere for medarbejdere, patienter og pårørende at finde parkeringsplads på regionens matrikler, hvor de kan lade deres elbil op. Inden årets udgang vil regionen sætte godt 100 ekstra ladestandere op og de kan benyttes af både medarbejdere, patienter og pårørende på regionens sygehusenheder, ved regionshuset og hos Ambulance Syd.

Hertil kommer 160 ladestandere til regionens tjenestebiler.

Opsætningen af ladestandere og indkøb af elbiler er et led i Region Syddanmarks klimastrategi. Frem mod 2030 vil regionen udskifte sine egne cirka 400 person- og varebiler til elbiler.

Sidste år bevilgede regionsrådet cirka 17 millioner kroner til at sætte skub i regionens overgang til elbiler og opbygning af den nødvendig lade-infrastruktur. På de fleste matrikler har det blandt andet medført større investeringer i nye el-installationer.

Grønnere bilpark og flere lademuligheder

I 2020 installerede regionen i alt 20 ladestandere og indkøbte 18 elbiler og tre plug-in hybrid-varevogne.

I år forventer regionen – ud over installering af de mange ladestandere – at udskifte minimum 20 biler med elbiler.

De nye elbiler bliver brugt til vidt forskellige ting. For eksempel bliver to elbiler på Sygehus Lillebælt brugt til at transportere blodprøver fra de private lægepraksisser tilbage til laboratorierne på sygehusene og i Ambulance Syd er fire nye elbiler blevet ombygget med udrykningssignaler og bruges af områdelederne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk