Ingen meget alvorlige sager fra whistleblowerordningen

Whistleblowerordningen gav ingen alvorlige sager. Arkivfoto
Whistleblowerordningen gav ingen alvorlige sager. Arkivfoto
22. februar 2024 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

På mødet i Økonomiudvalget i går, onsdag, blev politikerne orienteret om de sager, der er kommet gennem whistleblowerordningen.

Ordningen er tilgængelig på hjemmesiden og alle kan foretage en indberetning anonymt. Der har i 2023 været i alt 14 henvendelser, hvoraf de otte umiddelbart faldt uden for ordningen, mens det var nødvendigt at undersøge de resterende seks nærmere for at vurdere, om de faldt indenfor ordningen eller ej, og om der var grundlag for at der skulle foretages yderligere.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der har været en sag, hvor en spurgte om det kunne være rigtigt, at en kommunal medarbejder måtte bruge sit arbejdstøj, når han gikhjemme og ordnede have og så var der en, der handlede om en medarbejder, der have lånt borde og stole til en privat fest. Nu har vi præciseret, medarbejdere ikke må låne kommunens inventar”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Whistleblowerordningen for ansatte, samarbejdspartnere og leverandører har i 2023 modtaget i alt tre indberetninger. Den ene af indberetningerne vurderedes retteligen at falde ind under whistleblowerordningen for Sønderborg Kommunes borgere, og den er blevet behandlet i overensstemmelse hermed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den anden af indberetningerne faldt uden for whistleblowerordningens anvendelsesområde, hvorfor den blev afvist. Anmelder blev samtidig informeret om, at indberetningen ville blive videresendt til rette forvaltning.

Den tredje af indberetningerne faldt inden for whistleblowerordningens anvendelsesområde. Status er, at indberetningen er under behandling. Indberetningen falder overordnet ind under temaet overtrædelse af anden lovgivning.

19. april 2024 112, Sønderborg

Politiet fandt flere kilo narko

19. april 2024 112

Torsdag ransagede politiet en lejlighed i Sønderborg by og de fandt flere kilo ulovlige stoffer. “Der var godt 2,8 kilo skunk og 1,5 kilo hash i lejligheden”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet. Det var et tip, som fik politiet til at komme. “Vi sigtede 29-årig kvinde fra Rødding og en jævnladrende mand, som ikke […]

Læs mere...