Ingen penge fra Christiansborg til udvidelse af Sønderborg Lufthavn

28. juni 2021 Politik

Der er netop indgået forlig om den danske infrastruktur. Indholdet blev præsenteret på et pressemøde mandag formiddag. Mange i Sønderborg har ventet spændt på at høre, om der kommer penge til at udvíde Sønderborg Lufthavn og til de undersøgelser, som skal føre til en fast forbindelse mellem Als og Fyn.

“Vi kæmpede for Sønderborg Lufthavn, men Socialdemokratiet og andre ‘røde’ sagde nej til at bruge penge på lufthavnene”, siger Venstres Ellen Trane Nørby til SønderborgNYT og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og det betyder, at skal der findes penge til at udvikle Sønderborg Lufthavn for, så skal det være det, som vi politikere kalder nye penge”, siger Venstre-politikeren.

Ellen Trane Nørby fortæller videre, at der kommer en forundersøgelse, som skal vise, om der kan bygges en fast forbindelse mellem Als og Fyn.

“Jeg glæder mig over aftalen om forundersøgelsen, fordi den bringer os et skridt nærmere en sydlig Lillebælts-forbindelse, men desværre er der jo ikke sat penge af til efterfølgende at gennemføre den eller andre undersøgelser, der skal laves, selvom planen går frem mod 2035. Så den store kamp om pengene udestår fortsat”, siger Ellen Trane Nørby.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og det ønskede dobbeltspor på den sydjyske jernbanestrækning kommer først i 2030 – vores ønske, om at få det tidligere, blev afvist – og det har betydning for, hvornår der vil kunne opnås timesdrift med toget til og fra Sønderborg”.

Samlet indeholder infrastrukturaftalen investeringer for cirka 160 milliarder kroner.

106 milliarder af dem er nye projekter. Af dem skal 64 milliarder kroner bruges på veje. 86 milliarder kroner skal gå til jernbaner og kollektiv trafik, mens 11 milliarder er sat af til forskellige puljer og 55 milliarder kroner skal gå til projekter, der allerede er sat i gang.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. august 2021 Kultur, Sønderborg

Uffe Lorenzen giver en udendørs koncert i Sønderborg

4. august 2021 Kultur

Lørdag den 14. august giver Uffe Lorenzen er gårdhavekoncert i Sønderborghus i eftermiddagstimerne. Uffe Lorenzen er kendt som den karismatiske forsanger og frontfigur i Spids Nøgenhat og Baby Woodrose. Han har huseret på den danske rockscene siden slutningen af ’80erne og fik sit gennembrud med Baby Woodrose i 2003, hvor de som et af de […]

Læs mere...