Ingen russisk ballet i Alsion på fredag

28. februar 2022 Kultur

Ruslands angreb på Ukraine fik lørdag formiddag kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen til at melde ud, at arrangører kraftigt burde overveje at aflyse russiske kulturtilbud for at markere en holdning over for Rusland. Ministeren mener blandt andet, at nationalballetten ikke bør optræde på danske kulturinstitutioner.

Ordførerne for de politiske partier i Sønderborg byråd er enige om at følge kulturministerens opfordring. Derfor har de gennem borgmesteren givet forvaltningen besked om at aflyse Den Russiske Nationalballets optræden med Svanesøen i koncertsalen i Alsion fredag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er Sønderborg Kommune, der står for udlejningen af koncertsalen og derfor også kommunen, der skal beslutte, hvis et arrangement skal aflyses – medmindre arrangøren, som lejer salen, selv beslutter det.

Det fortæller Sønderborg Kommunes borgmester, Erik Lauritzen.

“Alle partierne i Byrådet er enige om, at vi skal bidrage til at sige fra over for Rusland. Derfor aflyser vi forestillingen med Den Russiske Nationalballet. Vi skal som Sønderborg Kommune lægge et pres, de steder, vi kan over for Rusland, så vi sender et signal om, at vi tager kraftigt afstand fra det russiske angreb mod Ukraine”, siger Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune har lavet en screening af kommende kulturarrangementer, og der er ikke umiddelbart planlagt andre, russiske arrangementer de kommende måneder. Skulle det modsatte vise sig at være tilfældet, så opfordres arrangørerne til at aflyse, så længe Rusland fører krig mod Ukraine.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Prøv om du kan klar en vagt anno 1864 i skansen

4. februar 2023 Kultur

Prøv om du kan holde til en vinterdag i krigen 1864, hvor kulden bider, og dine fødder er våde. Dine fingre er iskolde, men geværet kan ikke lades med luffer på. Vandet i din feltflaske er frosset, og den sidste rest brændevin er drukket. Tilbage i mandskabsbarakken er der godt og varmt, men at forlade […]

Læs mere...