Intensivlæge Gunhild Kjærgaard-Andersen vandt en million forsknings-kroner

18. maj 2022 Erhverv
Gunhild Kjærgaard-Andersen med manden Jesper og børnene Erik og Line
Gunhild Kjærgaard-Andersen med manden Jesper og børnene Erik og Line

En hel million kroner fik vinderen, som har det forskningsprojekt, der onsdag aften vandt i konkurrencen ‘Et sundere Syddanmark’ og intensivlæge Gunhild Kjærgaard-Andersens projekt løb med sejren og det er første gang nogensinde, at det er en læge fra Sygehus Sønderjylland, som tager 1. pladsen.

Der er 600.000 kroner til nummer to og 400.000 til nummer tre.

Intensivlæge Gunhild Kjærgaard-Andersen arbejder på Sønderborg Sygehus og i Akutbilen.

“Jeg er bare så ovenud lykkelig, at jeg ikke kan beskrive det. I konkurrencen var jeg imod nogle stærke projekter og det var tv-seerne, som skulle stemme på det projekt, som de syntes, skulle have støtte”, siger Gunhild Kjærgaard-Andersen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

De fem sygehuse i Region Syddanmark præsenterer hver et forskningsprojekt, og det var op til alle syddanskerne at stemme via SMS på det forskningsprojekt, der skal have del i en forskningspulje på to millioner kroner.

“Når patienter kommer på intensiv, så er de alvorligt syge og i mit forskningsprojekt vil jeg sætte fokus på ældre, skrøbelige patienter, som har været alvorligt syge. Vi kan behandle flere og flere sygdomme, men vi ved ikke, om behandlingerne gavner patienterne”, sagde hun forleden til SønderborgNYT og hun tilføjede, at det kunne være helt rart, hvis et projekt på Sønderborg Sygehus vandt, så millionen ikke altid gik til de store hospitaler.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forskningsprojektets formål er, at blive klogere på vilkårene for skrøbelige patienter, der overlever intensiv behandling. Hvilken livskvalitet overlever de til? Hvilken livskvalitet har de efterfølgende – belyst ud fra patienter og pårørendes perspektiv?

Gunhild Kjærgaard-Andersen vil gennem sit forskningsprojekt give de ældre en stemme, så der ikke kun tænkes på sygdom, når et ældre, skrøbeligt menneske kommer på intensiv, men også på patienten.

“Sygehus-behandlinger skal jo give mening for patienten og derfor vil jeg tale med ældre, skrøbelige patienter og deres pårørende nogle måneder efter behandlingerne er afsluttet, så vi kan få at vide, hvad vores behandling har gjort for deres livskvalitet”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et Sundere Syddanmark er et samarbejde mellem Region Syddanmark, Syddansk Universitet, TV 2/Fyn og TV Syd. Konkurrencen skal udbrede kendskabet til den forskning, der foregår på alle regionens sygehuse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...