International violinstjerne spiller med Sønderjyllands Symfoniorkester

4. oktober 2021 Kultur
Sergei Dogadin. Pressefoto: Anastasia Steiner
Sergei Dogadin. Pressefoto: Anastasia Steiner

Den internationale violiniststjerne Sergei Dogadin spiller Prokofieffs Violinkoncert nr. 2 med Sønderjyllands  Symfoniorkester torsdag i Koncertsalen i Alsion. Koncerten dirigeres af Kimbo Ishii og på programmet er også Stephen Paulus’ Spectra og Stravinskijs Symfoni i C.

Dogadin skal spille Sergej Prokofieffs Violinkoncert nr. 2 fra 1935. Værket blev skrevet på opfordring fra den franske violinist Robert Soetens, der også spillede uropførelsen i Madrid den 1. december samme år. Om  værket har komponisten selv fortalt:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Antallet af steder, hvor jeg skrev koncerten, viser, hvilket nomadeagtigt koncertturné-liv jeg førte dengang. Hovedtemaet i første sats blev skrevet i Paris, det første tema i anden sats i Voronezj i Sovjetunionen, instrumentationen blev færdiggjort i Baku i Aserbajdsjan og uropførelsen fandt sted i Madrid”.

Aftenens koncert indledes med værket Spectra skrevet af Stephen Paulus. Spectra er et kortere værk skrevet for et lille orkester, skriver symfoniorkestret.

Koncertens store finale er med en af det 20. århundredes mest indflydelsesrige komponister, Igor Stravinskijs og hans Symfoni i C. Værket blev skrevet i en vanskelig periode i hans liv, hvor hans familie var  ramt af sygdom og dødsfald. På kort tid mistede han sin datter, kone og mor og han blev også selv syg af  tuberkulose, men kom sig og arbejdet med Symfoni i C holdt ham oppe.

Artiklen fortsætter under annoncen

Trods den frygtelige periode i hans liv bærer musikken ikke præg af det – den er derimod et klart eksempel på Stravinskijs karakteristiske energiske og abstrakte musik.

Du kan læse mere og købe billet på SDJSYMFONI.DK

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
19. oktober 2021 112, Sønderborg

22-årig kvinde er død af sine skader efter et trafikuheld i sidste uge

19. oktober 2021 112

Den 22-årige kvinde, der i sidste uge blev kørt ned på Grundtvigsallé af en bil med trailer er død. Det fortæller politiets kommunikationsafdeling til SønderborgNYT. “Vi kan ikke sige mere, men der er en efterforskning i gang. Herefter kommer der et retsligt efterspil”, siger Helle Lundberg, som er kommunikationsrådgiver hos politiet. Ulykken skete mandag i […]

Læs mere...