Internationale unge involverer sig i europæisk bæredygtigheds- og energiprojekt

23. september 2019 Samfund

Onsdag og torsdag gæster en delegation fra Frankrig, Spanien, Polen, Bulgarien, Italien og Danmark Sønderborg i forbindelse med et europæisk projekt kaldet EYES. Projektet handler om at engagere unge i bæredygtighed og energi-planlægning lokalt. Delegationen består af partnerinstitutioner fra de seks forskellige lande, der er involveret i projektet og de klimaråd, der er i partnerbyerne Lyon, Granolleres, Varna,  Napoli, Palecznica og Sønderborg.

I to dage vil de 22 gæster udveksle og udvikle arbejdsmetoder omkring involvering af unge i klimarelaterede spørgsmål og høre mange inspirerede oplæg, skriver EUC Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

På torsdag mødes delegationen med ProjectZeros direktør, Peter Rathje, som vil fortælle om Sønderborgs grønne omstilling. Lidt senere besøger gruppen Rådhuset, hvor de officielt bliver modtaget af borgmesteren Erik Lauritzen, som præsenterer Sønderborg Kommunes strategi målrettet de unge og deres involvering i de beslutningstagende processer relateret til klimaspørgsmålet.

Kommunens direktør for Bæredygtighed, Inge Olsen, fortætter med et oplæg omkring bæredygtigheden og de 17 verdens mål og viser Sønderborg havn frem.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. oktober 2021 Kultur, Augustenborg

KunstPunkt: Mindeudstilling for Helene Michelsen

23. oktober 2021 Kultur

Helene Michelsen fra Vemmingbund har malet sit sidste billede. Hun har også bygget sin sidste skulptur, ligesom det er slut med de malede sten og fliser. Nu er der en mindeudstilling i KunstPunkt. “Jeg er datter af Helene Michelsen, men det er min mors fantastiske omgangskreds, der sammen har stablet dette kunstarrangement på benene”. Sådan […]

Læs mere...