Internationale unge involverer sig i europæisk bæredygtigheds- og energiprojekt

23. september 2019 Samfund

Onsdag og torsdag gæster en delegation fra Frankrig, Spanien, Polen, Bulgarien, Italien og Danmark Sønderborg i forbindelse med et europæisk projekt kaldet EYES. Projektet handler om at engagere unge i bæredygtighed og energi-planlægning lokalt. Delegationen består af partnerinstitutioner fra de seks forskellige lande, der er involveret i projektet og de klimaråd, der er i partnerbyerne Lyon, Granolleres, Varna,  Napoli, Palecznica og Sønderborg.

I to dage vil de 22 gæster udveksle og udvikle arbejdsmetoder omkring involvering af unge i klimarelaterede spørgsmål og høre mange inspirerede oplæg, skriver EUC Syd.

På torsdag mødes delegationen med ProjectZeros direktør, Peter Rathje, som vil fortælle om Sønderborgs grønne omstilling. Lidt senere besøger gruppen Rådhuset, hvor de officielt bliver modtaget af borgmesteren Erik Lauritzen, som præsenterer Sønderborg Kommunes strategi målrettet de unge og deres involvering i de beslutningstagende processer relateret til klimaspørgsmålet.

Kommunens direktør for Bæredygtighed, Inge Olsen, fortætter med et oplæg omkring bæredygtigheden og de 17 verdens mål og viser Sønderborg havn frem.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Vester Sottrup Frivillige Brandværn lukker – der er for få frivillige

1. december 2022 Sønderborg

Vester Sottrup Frivillige Brandværn, som har eksisteret i hele 76 år, har valgt at lukke stationen og opsige kontrakten om brandslukning i deres lokale slukningsområde. Alle borgere kan fortsat føle sig trygge, fordi området bliver dækket af andre brandværn. ”Vi har set os selv i øjnene og vi kan fremadrettet ikke overholde den kontrakt vi […]

Læs mere...