Interreg-kroner til 18 dansk-tyske projekter

18. december 2015 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Interreg-udvalget fra programmet Interreg Deutschland-Danmark været samlet og bevilligede i den forbindelse syv projekter et samlet beløb på cirka 11 millioner euro. Alt i alt er der nu 18 dansk-tyske projekter, der arbejder på at realisere programmets mål og levere synlige, brugbare effekter, som det hedder i en netop udsendt alsionpressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I udvalget glæder man sig over, at private virksomheder igen er involveret i de godkendte projekter. Alt i alt deltager 13 private virksomheder i projekterne, og dermed er interessen for at deltage i Interreg-projekter steget markant.

Syddansk Universitet, Mads Clausen Instituttet er involveret i to af de syv nye projekter.

Det ene drejer sig om etablering af et dansk-tysk innovationscenter, som skal bruges af regionens virksomheder til at fremstille organiske energiteknologier som LEDs og solceller.

Artiklen fortsætter under annoncen

Målsætningen for det andet projekt er at udvikle et system til intelligent, decentral brug af energi på en lille skala og demonstrere denne på praksisorienteret vis.

25. april 2024 112, Sønderborg

Brand i grillbaren Hos Jesper

25. april 2024 112

Onsdag aften ved 23-tiden var der brand i grillbaren Hos Jesper tæt ved Rutebilstationen. “Der var nogle unge gutter, som havde ringet til mig og sagt, at det røg fra grillbaren, så jeg skyndte mig herhen”, siger Jesper Sørensen til SønderborgNYT. Da han åbnede døren væltede røgen ud og han skyndte sig at lukke igen […]

Læs mere...