ipnordic: Borgerservice bliver til lille restaurant

8. oktober 2015 Erhverv

Torsdag kom der en spontan rundvisning i ipnordics nye lokaler i Gråstens tidligere rådhus – og det var ejeren, Thorben G. Jensen, der bød en lille gruppe fra Torvet indenfor.

ipnordic-ejer Thorben G. Jensen viser rundt mellem håndværkerne.

ipnordic-ejer Thorben G. Jensen viser rundt mellem håndværkerne.

“Kom endelig ind og se, hvad vi er ved at få lavet”, siger den gæstfri Thorben G. Jensen til SønderborgNYT og et par stykker, der er en del af Æblefestivallen. Og turen begyndte i det rum, der tidligere blev brugt af Borgerservice.

“Her skal vi have kantine – eller rettere restaurant – til medarbejderne, så de kan få morgenmad og frokost. Og når vi alligevel har åbent, så bliver det sådan, at folk kan komme ind fra gaden og spise”, siger Thorben G. Jensen. Der kommer både tjenere og kokke.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Restauranten laver vi som Restaurant Postgården fra Matador og den skal hedde: Restaurant det gamle Rådhus”, siger Thorben G. Jensen. Maden er der tænkt over og leverandørene skal være så lokale som muligt.

IMG_1857

Sådan ser den tidligere Borgerservice ud i dag.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Altså Gråsten Fjerkræ, Dybbøl Is, Naturmælk og øl fra Fuglsang”, siger ipnordic-ejeren.

“Maden skal være de gode gamle retter, som min mor lavede dem”, siger han. Det vil sikkert glæde medarbejdskaren, der vokser fra 48 til 110 mand.

Samtlige rum restaureres, så de bliver velegnede til det, de skal bruges til – og der er tale om kærlig restaurering, så al den historie, der er i bygningen, ikke går tabt.

Meget mere end det

ipnordic laver kommunikationsløsninger for virksomheder, altså it- og telefoniløsninger. Men på Torvet i Gråsten bliver det meget mere end et teknologihus, der åbner den 15. november.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når vi har restauranten, så vil vi også lade gæster udefra bruge den til selskaber. Vi har lavet handicapadgang og hadicaptoilet, så det bliver et sted for alle”, siger Thorben G. Jensen. Den tidligere byrådssal er også tænkt ind til

Den tidligere byrådssal skal bruges til selskaber og konferencer.

Den tidligere byrådssal skal bruges til selskaber og konferencer.

Artiklen fortsætter under annoncen

fester og konferencer.

“Vi er i gang med at søge tilladelser til også at leje hotelværelser ud”, siger han. Prins Joakim-værelset skal ligge i stueetagen og indrettes til kørestolsbrugere. De øvrige værelser og suiter, der også får et kongeligt navn, indrettes ovenpå.

“Vi skal jo vise, at Gråsten er en kongeby og forresten går vi da ind i forskellige arrangementer, der er i gråsten. Først af alt med servering på Torvet, så turister ikke bare står og står, når de venter på optogene med Livgarden og hestene til ringridningen”, siger Thorben G. Jensen.

billede

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet besluttede at bibliotekerne skal spare over en million kroner

1. december 2022 Politik

Der bliver skåret ned på antallet af læsekredse på biblioteket og på den måde kan der spares 185.000 kroner om året. Der spares yderligere 140.000 kroner årligt ved at nedlægge læsestuerne på bibliotekerne i Dybbøl og Ulkebøl. Det besluttede Byrådet onsdag aften og politikerne skar også ned på den bemandede åbningstid på bibliotekerne og det […]

Læs mere...