Isabelle van Keulen og symfoniorkestret spiller Beethovens violinkoncert

Solist Isabelle van Keulen. Pressefoto
Solist Isabelle van Keulen. Pressefoto
23. februar 2024 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Hendes stramme musikalske intelligens og levende lyd kombineret med et fint instinkt for den ømme, søgende kvalitet af denne musik… helt magisk.

Sådan skrev The Guardian om violinisten, Isabelle van Keulen, der torsdag den 7. marts er solist i Sønderjyllands Symfoniorkesters koncert i Alsion.

Siden sit gennembrud i 1984, hvor hun vandt Eurovision Young Musician of the Year i en konkurrence, der blev transmitteret til hele Europa og set af millioner, har Isabelle van Keulen hørt til eliten og hun optræder jævnligt med de førende orkestre verden over.

Artiklen fortsætter under annoncen

Symfoniorkestret skriver i en pressemeddelele, at Isabelle van Keulen er solist i Beethovens monumentale violinkoncert:

Er Beethovens violinkoncert violinkoncerten over alle violinkoncerter?

For nogle musikere og publikum er den det i hvert fald, men det er naturligvis altid tilladt at lave sin helt egen top-ti. Sønderjyllands Symfoniorkester er stolte over, igen at kunne spille koncert med van Keulen i Sønderborg.

Til koncerten spiller orkestret også symfoni nr. 2 af den amerikanske komponist, Amy Beach. Der venter de fleste i koncertsalen en stor overraskelse ved aftenens koncert, for det er formodentlig kun ganske få, der kender Amy Beachs store symfoni, som er et stort, flot, smukt og fængslende værk! Faktisk er det nok i det hele taget få, der overhovedet kender komponisten Amy Beach. Kvindelige komponister har haft svært ved at slå igennem på koncertrepertoiret, men det vil Sønderjyllands Symfoniorkester lave om på med aftenens koncert!

Artiklen fortsætter under annoncen

Program

Amy Beach: Symfoni nr. 2

Beethoven: Violinkoncert

Medvirkende: Chefdirigent Johannes Wildner og solist Isabelle van Keulen.

19. april 2024 112, Sønderborg

Politiet fandt flere kilo narko

19. april 2024 112

Torsdag ransagede politiet en lejlighed i Sønderborg by og de fandt flere kilo ulovlige stoffer. “Der var godt 2,8 kilo skunk og 1,5 kilo hash i lejligheden”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet. Det var et tip, som fik politiet til at komme. “Vi sigtede 29-årig kvinde fra Rødding og en jævnladrende mand, som ikke […]

Læs mere...