Iværksætterprisen: Tilmeld dig med din vinder-idé

14. oktober 2015 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Hvis du drømmer om at vinde Sønderborg Iværksætterpris, så er det nu, du skal gøre dig superskarp på at beskrive din idé, så den fanger opmærksomheden hos de mennesker, der skal vælge de ideer ud, der skal nå frem til finalen.

Ron Bader, sidste års vinder, anbefaler alle små opfindere til at deltage.

Ron Bader, sidste års vinder, anbefaler alle små opfindere til at deltage.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Deltagerne skal senest 5. november udfylde et skema, hvor de svarer på nogle spørgsmål, som kan gøre os andre klogere på, hvad den går ud på”, siger Steen Bielefeldt fra Sønderborg Iværksætter Service.

Beskrivelsen af ideen og forklaringen på, hvordan den kan gøres til virkelighed har stor betydning, når der skal vælges ti ideer ud.

“Vi vil også kigge på, om ideerne skaber vækst i Sønderborg-området”, siger iværksætterichef Michael Hamann til SønderborgNYT. De ti ideer, der slipper gennem det store nåleøje, skal præsenteres af de ildsjæle, der har arbejdet med den.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sidste nåleøje

“Til sidst vælger vi tre ideer, hvor vi sørger for, at iværksætterne får et kursus, så de bliver gode til at fremlægge deres idé foran et panel”, siger Steen Bielefeldt til SønderborgNYT. De tre går så videre til finalen, hvor de møder dommerpanelet, som vælger den allerbedste idé og rækker en check på 25.000 kroner over bordet til vinderne.

Sjovt at være med

Ron Bader, som i dag arbejder på Sønderborg Iværksætter Service vandt sidste års Iværksætterpris sammen med sinIMG_2214 makker, Søren Jensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“På finaledagen var min makker syg, så jeg stod alene og fortalte om vores energisparende gryde”, siger Ron Bader til SønderborgNYT. Ideen er, at den energibesparende gryde kræver mindre energi fra komfuret, altså at den er ProjectZero-rigtig og samtidig sænker el-regningen.

Ron Bader og Søren Jensen stod med et produkt, der løser et problem, som kan hedde: El-regningen er for høj.

“Det var bare så fedt, da jeg stod foran panelet og hørte Bent Jensen fra Linak sige til Leif Maibom:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg tror, han kan sælge den gryde”.

Prisen hjalp os

25.000 kroner lyder ikke af alverden, men når man har investeret alt, hvad man har, i sin idé, så er det pludselig pengemange penge.

“Iværksættere arbejder skiftevis med højhastighed og sneglefart. Tit er penge afgørende for, om ens idé hænger fast”, siger Ron Bader og fortæller, at de 25.000 kroner bruges på at få patent på gryden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ron Bader anbefaler mennesker med ideer til at deltage. Når de har beskrevet ideen, så bliver den mere overskuelig og kommer man med blandt de ti, der vælges i første runde, så er der et eller andet fremtidsperspektiv i de tanker, der ligger bag.

Tilmeld dig HER

22. april 2024 Erhverv, Gråsten

Gråsten Maskinservice lavede et kalkuleret underskud

22. april 2024 Erhverv

De store toneangivende danske virksomheder bliver fremover udsat for krav, som de helt naturligt sender videre til de virksomheder, de samarbejder med. Kan virksomhederne ikke leve op til kravene, mister de ordre, og opgaven går videre til en konkurrent. Det er den verden Gråsten Maskinservice befinder sig i. Gråsten Maskinservice har igennem de seneste tre […]

Læs mere...