Iværksættervirksomheden WaterCare Guard tog iPrisen og de 25.000 kroner

1. december 2022 Erhverv

Torsdag var flere end 220 mennesker samlet hos BC Syd til Vækstrådets årlige Business Event, hvor der deles priser ud – og det blev Jonas Barnkob med virksomheden WaterCare Guard, der fik iPrisen og 25.000 kroner fra Broager Sparekasse.

Inden prisen var i hus, blev der sagt velkommen.

“Og det er dejligt, at se, der er så mange mennesker, som er dukket op – og jeg kan fortælle, at selvom mange virksomheder er trængt, så er der også nogle, der vækster mere end nogensinde før”, sagde Michael Hamann, som er direktør i Vækstrådet. Han fortalte videre, at meningen med arrangementet er at fejre vækst og iværksætteri.

Artiklen fortsætter under annoncen

Begynd bare på havremælken

Efter velkomsten var det Anders Morgenthaler, som fik fortalt eventdeltagerne, at de lige så godt kan droppe kød og spise plantebaseret. De kan også lige så godt droppe mælken fra Arla og drikke havremælk.

“I kommer alligevel til det – se nu bare elbilerne. For ti år ville ingen have dem, men i dag er det 90 procent af de biler som sælges, der kører på el”, sagde han. Anders Morgenthaler har forlængst erkendt, at ingen kan redde kloden alene.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men når vi tænker på, at et areal på størrelse med USA plus Sydamerika dyrkes intensivt for at holde verdens kødproduktion kørende, så giver det god mening at droppe kød. Spise plantebaseret og drikke havremælk”.

“Vi selv kommer ikke til at se resultatet af det, men det gør vores børn og vores børnebørn”.

Efter den peptalk gik iværksætterfeltet på scenen og fortalte om deres ideer.

Top 5 blandt de lokale

Frem til finaledagen, torsdag, var der siet adskillige iværksættere fra og det var alene top 5, som fik fornøjelse af at fortælle om deres idé til 220 mennesker.

Artiklen fortsætter under annoncen

“esailing er en godkendt sport og vores spil matcher de behov, der er”, sagde Thomas Bjørn Lüthi og George Palfi, som kom med virksomheden Play esailing. De fortalte videre, at de er i tæt kontakt med sejlere og overraskede med at sige, at det fortrinsvis er dem mellem 30 og 60 år, der spiller Esailing.

Susan Rosenberg fra Timeglasset, hvor blandt andre ordblinde børn får hjælp til at blive bedre læsere, var også på scenen.

Ikke med Timeglasset, men med sin nye forretning, Power Reader.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi lærer virksomhedernes medarbejdere at læse hurtige og sidegevinsten er ikke alene, at der spares tid, men kursisterne bliver også bedre til at huske det, de har læst”, sagde Susan Rosenberg.

Vinderen

Jonas Barnkob fortalte WaterCare Guard, som drejer sig vandanalyser.

“Med vores udstyr er det muligt at tjekke drikkevand og vand i naturen på ganske få minutter”, sagde han og tilføjede, at almindeligvis tage det flere dage at få tjekket vand.

Virksomheden K. Nordstrøm er en virksomhed, der spiller ind i flere af FNs Verdensmål og ideen er, at eksempelvis græsplænerne ved virksomheder og græsarealer andre steder, bliver ‘vilde’ – men på en måde, så de stadig kan bruges.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg anlægger områderne, så der bliver mere biodiversitet med gangstier, så det er muligt at gå der”, sagde Kristian Nordstrøm. Eksempelvis har han lavet Vild med Vilje-arealet ved havnen i Gråsten.

Når der er festival eller Ringriderfesten i Sønderborg, så bliver der brugt masser af festivalkrus til øl – og nu er GreenCup dukket op med krus og en transportabel vaskemaskine, så krus genbruges fremfor at de smides ud.

Konceptet er testet ved koncerter i Mølleparken og blev det også til Ringriderfesten.

Vækst- og Kometprisen

Som er overraskelse for alle deltagerne, dukkede borgmester Erik Lauritzen op og fortalte, at han netop havde været sammen med en repræsentant for SDU, Bent Jensen fra Linak og Per Have fra Bitten & Mads Clausens Fond.

“Kommunen har solgt sin del af Alsion til Bitten & Mads Clausens Fond og til Linak – og vi har også skrevet under på en aftale om, at der skal laves et Center for Industriel Software på SDU i Sønderborg”, sagde borgmesteren.

Inden iPrisen blev afsløret og overrakt, så var der to andre priser, som skulle overrækkes.

Vækstprisen blev givet til StrongiT og Kometprisen tog SwipBox.

Du kan SE BILLEDER HER.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. januar 2023 Kultur, Sønderborg

SMUK havde Dorthe Gerlach med til Nytårskoncerten

28. januar 2023 Kultur

Fredag aften spillede Slesvigsk Musikkorps Nytårskoncert i Alsion og inden musikken begyndte, så var J. P. Rasmussen fra Hjemmeværnet på scenen og byde velkommen. Det skyldes, at Hærhjemmeværnet og Lions Sønderborg og Alssund er sammen om at arrangere koncerten. “SMUKs Nytårskoncerter kom til Sønderborg i 2003 og det skyldes en meget fremsynet chef på Sønderborg […]

Læs mere...