Jan Harbeck spiller i Sønderborg Jazzclub

2. juni 2021 Kultur
Jan Harbeck. Pressefoto
Jan Harbeck. Pressefoto

Den karismatiske tenorsaxofonist og komponist Jan Harbeck gæster Sønderborg Jazzclub. Han har vundet en Danish Music Award, ligesom han har modtaget både Bent Jædig prisen og den prestigefyldte Ben Websterpris. Harbecks stemningsfulde og udadvendte spil befinder sig i den store swing-tradition. Han fremstår aldeles original, ekstremt stilsikker og som en musiker, der graver dybt i sin jazz og som kender betydningen af nærvær. Kun få er i stand til at blæse så megen sjæl i en jazz-ballade som ham. Engang kunne Ben Webster vække sjælen. I dag er det Jan Harbeck, der kan, skriver Sønderborg Jazzclub.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Jazzclub er glæder sig til at kunne præsentere denne koncert – en hyldest til ‘Big Ben’ der boede i København i en årrække og som ligger begravet i København på Assistens Kirkegård og som stadig inspirerer.

”Det handler om at spille fra hjertet. Det er en lyd, ’a sound’, et sprog ”, har Jan Harbeck udtalt.

Pianisten i kvartetten, Henrik Gunde, modtog den prestigefyldte Ben Webster Pris i 2018, og priskoncertens repertoire blev i høj grad inspirationen til at samle musikken til denne koncert på Sønderborghus søndag den 13. juni klokken 15:00.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er Jan Harbeck på tenorsax og Henrik Gunde spiller klaver. Eske Nørrelykke sørger for bassen og Morten Ærø har trommerne med.

Før koncerten holder Sønderborg Jazzclub årets ordinære generalforsamling – også på Sønderborghus. Vedtægter og dagsorden for generalforsamlingen kan findes på Sønderborg Jazzclubs hjemmeside.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Symfoniorkestret spiller for Tour de France-tilskuere og for cykelryttere

28. juni 2022 Tour de France

På søndag, når Tour de France-rytterne suser væk fra Gråsten, så kommer de forbi vognmand Knud Erik Heissel og tæt ved ham står Sønderjyllands Symfoniorkester på deres store friluftscene, hvor de i løbet af eftermiddagen spiller hele tre gange. “Vi har sat et program sammen, så publikum kommer til at lytte til både dansk og […]

Læs mere...