Jan Prokopek: Virksomhedspraktik gør kontanthjælpsudgifter lavere

16. februar 2016 Sundeved

SønderborgNYT har kigget på tallene fra Danmarks Statistik for kontanthjælp i Sønderborg og målt dem på landsgennemsnittet.penge

Overraskende nok viser det sig, at Sønderborg Kommune bruger færre penge på kontanthjælpsmodtagere end landsgennemsnittet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bruttoydelsen pr. kontanthjælpsmodtager i Sønderborg er i snit 11.248,70 kroner i september 2015, mens den på landsplan er 11.558,49 kroner.

Når tallene gøres op for de første ni måneder i 2015, så har Sønderborg Kommune haft en besparelse på udgifter til kontanthjælp på 11. 288.707,77 kroner i forhold til landsgennemsnittet.

Det til trods for, at ydelserne er lovbestemte og indgår i det socioøkonomiske indeks og er ens for hele landet.

Jan Prokopek forklarer

Servicen på området er uændret, så det kan ikke være dér, pengene er brugt og så stor en forskel er der ikke i

Jan Prokopek forklarer at virksomhedspraktik er bedre for de ledige og også billigere for kommunen end forskellige projekter og jobsøgningskurser.

Jan Prokopek forklarer at virksomhedspraktik er bedre for de ledige og samtidig billigere for kommunen end forskellige projekter og jobsøgningskurser.

kontanthjælpsmodtagere i Sønderborg og resten af landet.

“I Jobcenter gør medarbejderne rigtigt meget for at få ledige i aktivering i virksomheder, fordi det jo er der, jobbene er”, siger Jan Prokopek til SønderborgNYT. En sidegevinst ved virksomhedspraktik fremfor jobsøgningskurser og andre former for aktivering er, at det ikke koster kommunen penge, når en borger er i praktik i en privat virksomhed.

“Det betyder, at kommunens udgifter til en række kontanthjælpmodtagere er lavere”, siger Jan Prokopek, der er formand for Arbejdsmarkedsudvalget. Det ser han som forklaringen på, at den gennemsnitlige bruttoudgift pr. kontanthjælpsmodtager i Sønderborg er lavere end landsgennemsnittet.

Sønderborg adskiller sig fra resten af landet mest på antal flexjobbere, førtidspensionister og efterlønnere, der ligger lidt højere end landsgennemsnittet, grundet kommunens høje antal industriarbejdspladser.

Kilde: Social- og Indenrigsministeriets nøgletal – find dem HER

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk