Jazz serveret med humor, fedtemadder og varm kaffe

22. maj 2013 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Jim Macintosch and his Jazzaholics rundede Kulturmåned af i Chatrinesminde Teglværk ved Broager onsdag aften. Og hvis samtlige gæster er vilde med jazz, så har jazzen fantastiske vilkår her på egnen. Der sad tæt på 400 mennesker, der både vippede med fødderne og nikkede med hovedet, når de ikke lige klappede takten på den glade New Orleans jazz.

Jim Macintosch viste, hvordan dansk lyder, når udlændinge forsøger sig – uden sprogkursus.
Artiklen fortsætter under annoncen

Flere af gæsterne havde taget tæpper med, så de bedre kunne  holde varmen. På scenen manglede der åbenbart et par grader, for Jim Macintosch efterlyste nogle kvinder:

– Vi skal have nogle kvinder på scenen og de skal sørge for, vi får varmen, sagde han. Det hjalp ikke et suk.

Inden musikerne tog fat på deres første nummer, så forklarede Jim Macintosch en del på hans opfattelse af det det danske sprog. Han indfriede samtlige fordomme om, at dansk lyder som nom de lyde, der kommer, når man har en hel og alt for varm kartoffel i munden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Undervejs i koncerten forsøgte han sig også som sælger:

Jørn Lehmann takker gæster og frivillige for opbakningen til Kulturmåneden.

– Vi har femten cd’er med og dem sælger vi for en specialpris – 800 kroner stykket.

Slut for denne gang

Nu varer det hele to år, inden der igen er Kulturmåned i teglværket. Dette års arrangementer skal tænkes og snakkes igennem, men det kan ikke være ret svært at skrive: Succes. Først bød Kulturmånedsudvalget på en aften med Niels Helveg, der delte gavmildt ud af historier fra hans liv i politik. Dernæst besøgte Flemming Jensen Chatrinesminde og han slog et slag for det endnu ikke så kendte: Være-dygtighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Næstsidst i rækken var Malene Schwartz, der krydrede aftenen med fortællinger fra sit liv, hvor hun afslørede, at hun faktisk blev headhuntet til et teater, mens hun gik i gymnasiet. Også at det var selveste Louis Miehe Renard, der havde spottet hende.

– Det er altid en udfordring at sætte et program sammen, der favner bredt, så der er noget for de fleste, siger kulturmånedsudvalgsmedlem Jørn Lehmann Petersen til de mange gæster. Han takker for opbakningen til arrangementerne.

Smørreholdet forstår at mixe hygge og effektivet. Atten skivede rugbrød kommer under kniven.
Artiklen fortsætter under annoncen

– Og en særlig tak til Chatrinesmindes Venner, der har smurt fedtemadder, lavet kaffe og hjulpet os helt fantastisk, siger han.

 

Se billederne: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.553509551366280.1073741855.371861676197736&type=3

29. februar 2024 Samfund, Sønderborg

Hjerneugen fejres med foredrag og minimesse

29. februar 2024 Samfund

KompetenceCenter for Hjerneskade i Sønderborg Kommune inviterer til et gratis arrangement i samarbejde med Foreningen Købmandsgården – og det henvender sig til mennesker der er ramt af hjerneskade, deres pårørende og alle andre der ønsker mere viden om hjernen, og hvad der sker, når den rammes. Uge 11 er International Hjerneuge og det er i […]

Læs mere...