Jeanett Jensen fortæller bogcafé-gæsterne om sin svære opvækst

10. januar 2023 Kultur
Jeanett Jensen og Vivi Brit Nielsen. Foto: Ole Kæhler
Jeanett Jensen og Vivi Brit Nielsen. Foto: Ole Kæhler

Lørdag den 28. januar kan du høre Jeannet Jensen fortælle om sin opvækst i en misbrugsfamilie – og om hendes seje kamp for at blive mønsterbryder. Jeanett Jensen er gæst i Brecklings Bogcafé og det er hendes gode bekendte, Vivi Brit Nielsen, som er med på scenen.

“Vi lærte hinanden at kende for nogle år siden på cykelholdet Giv Håb”, siger Vivi Brit Nielsen til SønderborgNYT. Vivi Brit Nielsen trådte i pedalerne og Jeanett Jensen var på køkkenteamet.

“Det er Allan Breckling, som foreslog, at det er Vivi Brit Nielsen, der tager rollen som interviewer”, siger Jeanett Jensen og tilføjer, at det gør hende tryg at vide, at der så ikke kommer så mange fremmedord.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg er tryg ved Vivi Brit Nielsen, hun er lyttende og forstående”.

Jeanett Jensen har skrevet og udgivet bogen ‘Et Mælkebøttebarn giver aldrig op’, og det er bogen, som det kommer til at handle om på årets første bogcafé. Jeanett Jensen fortæller, at hun har skrevet den af to grunde.

“Den ene er, at nogle af dem, jeg har fortalt op min opvækst, har opfordret mig til det og den anden grund er, at det er en slags terapi at sætte ord på alt det, der har gjort mig til den, som jeg er”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeanett Jensen fortæller, at der var mange historier om hendes mor, Rocker-Laila.

“Og det var interessant at tjekke, om det var sande historier eller bare snak. Tjekke om det var sandt, at jeg som helt lille var med min mor i fængsel. Noget andet var, at det var overraskende at opdage, hvor mange underretninger, som kommunen havde fået”, siger hun.

Det kan være mange tanker og indtryk at sidde alene med, når man undersøger sin egen opvækst – især når den er foregået i en verden, hvor svigt er det ord, der fylder mest.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Derfor havde jeg en psykolog med på sidelinien i den periode, hvor jeg skrev”, siger Jeanett Jensen, som siden udgivelsen har holdt en del foredrag om sin bog og sin opvækst.

“Der er flere læsere og foredragsgæster, som har sagt til mig, at de ikke kan mærke på mig, at jeg havde det svært som lille”, siger Jeanett Jensen og hun føler selv, at hun har brudt mønstret.

Du kan også opleve Jeanett Jensen, når hun besøger Brecklings Bogcafé i Sønderborghus den 28. januar klokken 15.

Artiklen fortsætter under annoncen

Billetten bestiller du ved at sende en mail på acharling@gmail.com eller ringe til Allan Breckling på telefon 5240 6616. Prisen er 145 kroner.
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. januar 2023 Kultur, Sønderborg

SMUK havde Dorthe Gerlach med til Nytårskoncerten

28. januar 2023 Kultur

Fredag aften spillede Slesvigsk Musikkorps Nytårskoncert i Alsion og inden musikken begyndte, så var J. P. Rasmussen fra Hjemmeværnet på scenen og byde velkommen. Det skyldes, at Hærhjemmeværnet og Lions Sønderborg og Alssund er sammen om at arrangere koncerten. “SMUKs Nytårskoncerter kom til Sønderborg i 2003 og det skyldes en meget fremsynet chef på Sønderborg […]

Læs mere...