Jeanette Myllerup fra Augustenborg hjælper tilflyttere med at finde det gode liv

18. oktober 2022 Augustenborg Skrevet af: Redaktion

Søndag den 16. oktober blev der holdt ‘Augustenborg Welcome Day’ – dagen var arrangeret af Jeanette Myllerup fra Hertugbyens Udviklingsforum.

En stor flok udenlandske tilflyttere fra nær og fjern fik et indblik i, hvad de kan se og opleve i Augustenborg. Turen bød på besøg hos smykkekunstner og -designer Nanna Doll, der fortalte om sit Human Touch-projekt, og Anthon Maxus, der fortalte om udstillingen ”211 km” på Maxus101 ved Augustenborg Project. Derefter var der brunch, og på den efterfølgende byvandring oplevede tilflytterne Augustenborg Kirke, hvor de fik prøvet Augustenborg Guiden. Turen gik videre forbi Lokalhistorisk Arkiv og Augustenborg Skole, og dagen blev afsluttet med kaffe og rundvisning i Augustenborghallerne, hvorefter kreativiteten blev sluppet løs på KREA-messen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg håber, at de mange tilflyttere fik et godt indtryk af Augustenborg – turen har været fyldt med godt humør, nysgerrighed, masser af snak, grin og sprogforvirring på den gode måde”, fortæller Jeanette Myllerup i en pressemeddelelse.

“Hvis man flytter til et andet land, så vil man gerne se det område, som man har eller ønsker at bosætte sig i – men hvor skal man starte, og hvor skal man slutte? Dét kan en byvandring råde bod på, plus man lærer andre tilflyttere og området at kende – Sønderborg Kommune er jo meget andet end Sønderborg by”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeanette Myllerup håber, at tilflytterne har haft en god oplevelse, som de vil dele i deres netværk. Måske kan det på sigt give flere tilflyttere til Augustenborg, flere turister, mere erhverv og måske har tilflytterne udvidet deres sociale netværk på turen.

Hun håber, at andre frivillige og foreninger i andre byer vil gøre det samme.

“Jeg er sikker på, at alle byer har noget spændende at byde ind med. Det behøver ikke at være store, forkromede rundvisninger”.

En sådan velkomstdag kan dog ikke holdes uden opbakning fra andre, og Jeanette Myllerup vil gerne takke Nanna Doll, Anthon Maxus, Augustenborg Garden Bistro, sognepræst Elisabeth Jensen, Augustenborghallerne og Torben fra TB-markeder for at bakke op om velkomstdagen. Og sidst, men ikke mindst, sender hun en stor tak til Hertugbyens Udviklingsforum for at være med på ideen og sponsere den.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeanette Myllerup er glad for, at Sønderborg Kommune og Tilflytterservice har vendt den negative befolkningsudvikling og håber, at kommunen husker de frivillige og foreningslivet, når Dansk Industri og deres Best Practices-netværk skal have tips til, hvordan man kan lykkes med bosætning.

”Jeg har efterhånden talt med mange tilflyttere, og det er helt korrekt, at job, boliger og gode skole- og dagtilbud fylder rigtigt meget. Men når arbejdsdagen er slut, så er det nærvær, fællesskab og følelsen af at høre til, der tæller. Det er universelt og gælder ikke kun for tilflytterne, men for os alle – vores sociale netværk er vigtigt for vores trivsel, og derfor er foreningslivet også en vigtig medspiller, når en kommune skal lykkes med bosætning”.

21. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Skal Sønderborghus tages af salgslisten?

21. maj 2024 Kultur

I sommeren 2022 besluttede Byrådet at sætte en række kommunale bygninger til salg, så der kunne spares penge, men nu opfordrer forvaltningen til, at Byrådet tager to bygninger af salgslisten. Det drejer sig om Sønderborghus og også Riecks Arkæologiske Stensamling i Svenstrup. Forvaltningen har talt med bestyrelsen i Sønderborghus, der ikke ønsker at overtage bygningerne […]

Læs mere...