Jeanne Boel: Allerhelst vil vi ha’ lov til at spille revy

17. april 2020 Kultur

Jeanne Boel, der sammen med ægtemanden Klaus Kristensen, er i gang med helt at overtage Sønderborg Sommer Revy efter Johnna og Leif Maibom, sidder og lytter til vandrørene.

“Der er rygter om, at Finansministeriet er på vej med en hjælpepakke til private kulturaktører og det håber jeg at blive klogere på i den kommende uge”, siger Jeanne Boel til SønderborgNYT.

“Allerhelst vil vi jo have lov til at spille revyer i år, så vi ikke får brug for støttepakker”.

Kulturudvalget er på banen

Artiklen fortsætter under annoncen

“På SønderborgNYT har jeg læst, at Kulturudvalget i Sønderborg vil se på, om kommunen har mulighed for at hjælpe os og det er jeg rigtigt glad for”, siger Jeanne Boel, der sammen med revyholdet begynder på prøverne i den kommende uge.

Det skyldes, at det gælder om at være klar, hvis der åbnes til teatre og revyscener.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi ved jo ingenting endnu og viser det sig så, at vi ikke må gå på scenen, så får vi brug for hjælp til at komme genem 2020. Skuespillerne skal have løn og meget andet er købt og betalt”, siger Jeanne Boel.

Hun glæder sig rigtigt meget over, at kun ganske få af dem, der har købt revybillet, har bedt om at få pengene igen.

“Rigtigt mange har ringet eller skrevet og sagt, at deres billet bare skal overføres til næste år. Det er en dejlig gestus og det hjælper os rigtigt meget”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stort lobby-arbejde

Danske Revyer har sendt et brev til borgmestrene i hele landet. Der har også være flere mailudvekslinger og samtaler med regeringen, der skulle have øjnene op for, at mange private kulturaktører står med en kæmpe udfordring.

“Vi har opfordret både borgmestre og regeringen til at hjælpe revyerne, så der også er revyer efter Corona-krisen”, siger Jeanne Boel. Lige nu og her handler det om at komme helskindede genem 2020.

“Og så skal vi nok få succes i 2021”, siger Jeanne Boel.

Artiklen fortsætter under annoncen

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk