– Jeg er formand for et frit svævende udvalg

5. april 2014 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Stephan Kleinschmidt fra Slesvigsk Parti sidder for bordenden i udvalget for regional udvikling i Sønderborg Kommune og selvom ideen til udvalget opstod ved konstitueringsmødet i timerne efter kommunalvalget, så har Stephan Kleinschmidt bestemt en plan for, hvad udvalget skal bidrage med.

Stephan Kleinscmidt er klar over, udvalget for regional udvikling skal vise sit værd.

Stephan Kleinscmidt er klar over, udvalget for regional udvikling skal vise sit værd.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er et frit svævende udvalg, der ikke sidder med ansvaret for en række konkrete opgaver. Vores opgave er at tænke kreativt og strategisk, siger Stephan Kleinschmidt.

– Udvalget passer som fod i hose til de politiske interesser vi har i Slesvigsk Parti. Vi vil kæmpe for, at der kommer sammenhæng i hele grænseregionen. Når det går godt i den, så smitter det af på Sønderborg og omvendt, siger udvalgsformanden til Sønderborg Nyt.

Det er heller ingen hemmelighed, der kan trækkes på mange af de tanker og erfaringer, der kom før, under og i kølvandet på satsningen for at blive kulturhovedstad i 2017. Og det er heller ingen hemmelig, at det var Stephan Kleinschmidt, der i tidernes morgen lagde ideen til satsningen foran tidligere borgmester Jan Prokopek, der straks sagde: Go for it.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ikke ene-gang

– Jeg er sikker på, det er bedst for Sønderborg, vi arbejder tæt sammen med Aabenraa og Flensborg, så vi får løftet det nye Slesvigsktrekantområde, siger Stephan Kleinschmidt. Men selvfølgelig skal der tages fat på en række opgaver indenfor kommunegrænsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi har endnu ikke indfriet potientalet med Gråstenæblet, vi skal have udviklet Norsals, så der kommer flere turister derop, Sønderborgs bymidte skal der også kigges på – ligesom vi skal have gjort mere ud af kystturismen, siger han.

Lær af andre

Slesvigsk Parti synes, det er en rigtig god idé at kigge sig omkring og lære af andre kommuner. Der kan hentes mange erfaringer fra Nyborg og Korsør, der blev bundet sammen af Storebæltbroen. Sidegevinsten i de to byer blev: Ingenting.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Allerede nu skal vi udvikle et tæt samarbejde med Fyn og Ærø om turismen, så vi får den fulde effekt af Als-Fynbroen, når den en gang kommer. Det handler om at bygge bro mellem mennesker, siger Stephan Kleinschmidt. Han vil gøre sit for, at vi bliver klar til forbindelsen.

Arbejdspladser

Fredag sagde sønderborgenserne farvel til kasernen og de arbejdspladser, der lå i den. Tidligere mistede byen Statsadvokaturet og Sygeplejeskolen er på vej væk.IMG_3654

Artiklen fortsætter under annoncen

– Derfor er det en vigtig opgave for os politikere at arbejde for, at vi ikke mister flere institutioner. Det kan vi kun gøre ved at arbejde målrettet på at sikre, at de bliver. Altså handler det om gode rammer og service plus at attraktivt studiemiljø, siger Stephan Kleinschmidt.

Hele grænseregionen arbejder for at tiltrække mere erhverv og flere turister – og gennem tæt samarbejde kommer resultatet af indsatsen til at gavne Sønderborg, Aabenraa og Flensborg.

- Vi skal gøre vores til at holde fast i det, som vi har, siger Stephan Kleinschmidt.

– Vi skal gøre vores til at holde fast i det, som vi har, siger Stephan Kleinschmidt.

– Kunsten er at skelne mellem det, vi selv skal gøre og så det, der skal gøres i fællesskab, siger Stephan Kleinschmidt. Han tilføjer, der selvfølgelig skal arbejdes tæt sammen med Udviklingsråd Sønderjylland.

Uden at tage munden for fuld, så kan man kalde det nye politiske udvalg en smule abstrakt, fordi der ikke er faste opgaver, der bare skal gøres. Der er flere ting, der peger på, at Sønderborg skal styrkes gennem de initiativer, som udvalget kommer med – og skal der være en rød tråd gennem det hele, så er det udvalgspolitikerne selv, der skal spinde den.

– Vi skal vise vores værd, siger Stephan Kleinschmidt.

 

21. juni 2024 Augustenborg, Erhverv

Kommunen bliver ejer af siloerne ved Augustenborg Havn

21. juni 2024 Augustenborg

Fra den 1. juli kan Sønderborg skrive siloerne og pakhuset i Augustenborg ind i rækken af kommunale ejendomme og borgmesteren mener, det er et køb, der giver rigtig god mening. “Udviklingen af havneområdet i Augustenborg er et vigtigt projekt, der betyder rigtigt meget og når vi køber DLG-bygningerne, så råder vi over hele havneområdet og […]

Læs mere...