Jens Michael Damm: Lokalplan og Kommuneplan passer ikke sammen

30. oktober 2017 KV2017

Jens Michael Damm, Alssundvej, skriver:

Inden Frode Sørensen reagerede på mit læserindlæg, burde han have nærlæst det. Jeg nævner ingen specifik lokalplan, eller gør mig til talsmand for nogen gruppe.

Men da Frode Sørensen kommer med et uprovokeret forsvar af lokalplanforslaget for Nordvesthavnsvej, går det galt for Teknik- og Miljøformanden.

I forslag til lokalplanen er der kalkuleret med en byggehøjde på henholdsvis 15,5 og 8,5 meter, men i den Kommuneplan, der har været sendt til høring og kun mangler endelig godkendelse, står noget andet.

Artiklen fortsætter under annoncen

En del af området udlægges som rekreativt område og max. byggehøjde på fire meter. Om den fadæse opdages i forbindelse med protesterne mod lokalplanforslaget vides ikke, men det korte af det lange er, at forvaltningen får vældig travlt med at få lokalplanforslaget til at passe med kommuneplan – eller omvendt.

Hvordan gør man det?

Ikke som Frode Sørensen beskriver med en høring, som er en offentlig sag, hvor alle kan komme med indsigelser, men med en parthøring i henhold til forvaltningsloven. Iflg forvaltningen er kun ca. 20 husstande part i sagen og får dermed adgang til at lave indsigelser – alle andre er udelukket, fordi det er en parthøring.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mistanken er der: Split parterne op, så de ikke ved, hvad der sker, og så kan vi køre vores løb – virkningsfuldt men uetisk.

En positiv dialog med nogle borgere bør ikke bruges til at haste noget igennem, fordi Kommuneplanen skal vedtages. Enkleste løsning vil være at lade planen for Nordvesthavnsvej glide ud af Kommuneplanen, som reglerne er for uudnyttede planer i forbindelse med kommuneplanrevision, lav et nyt lokalplanforslag i det nye byråd og optag den som et tillæg til Kommuneplanen – og så få gjort et ordentligt benarbejde med respekt for alle de borgere, det berører.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til slut: Jamen, det er ikke Frode Sørensen, der laver planerne?

Helt rigtigt, men Frode Sørensenhar de seneste fire år været politisk ansvarlig for Teknik & Miljø forvaltningens gøren og laden og det, der er sat i værk.

Det er dét, han skal bedømmes på den 21. november.​

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2021 Politik, Sønderborg, Uncategorized

Samlet vederlagsomkostning til formænd og næstformand stiger i ny udvalgsstruktur

30. november 2021 Politik

Som SønderborgNYT tidligere tirsdag kunne fortælle, skal byrådet træffe beslutning om en ny udvalgsstruktur for den kommende byrådsperiode. Det betyder blandt andet, at der fremover bliver ét stående udvalg mere og dermed stiger den samlede vederlagsomkostning til formænd og næstformand i de såkaldte ’stående’ udvalg, hvis forslaget godkendes. Samlet set stiger den årlige, samlede omkostning […]

Læs mere...