Jens Rohde: EU-kampen tabes mellem valgene

17. december 2015 Politik

Størstedelen af befolkningen gav stort set et klokkerent nej til den netop overståede folkeafstemning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden har alle haft travlt med at fortolke resultatet og analysere på baggrunden heraf. Det er, som det plejer. Det var nej-resultatet i øvrigt også bortset fra fordelingen af ja- og nej-stemmerne. skriver Venstres EU-politiker Jens Rohde til Altinget.eu

Artiklen fortsætter under annoncen

Den store dramatiske fortælling, om at kløften mellem de folkevalgte og befolkningen generelt er blevet større og større, holder ikke for en nærmere analyse. Valgresultatet blev på decimal det samme som i år 2000, hvor vi stemte om euroen. For kun halvandet år siden sagde danskerne faktisk ja til patentdomstolen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi kan konstatere, at det borgerligt liberale Danmark er ved at tabe grebet om EU-dagsordenen. 30 procent af Venstres egne vælgere stemte nej. Konservativ Ungdom anbefalede et nej, mens moderpartiet gjorde modsat. Og så fremdeles.

Jeg forstår i den grad godt befolkningens skepsis.

Hvordan i al verden forventer man, at man på 14 dages valgkamp kan overbevise danskerne om det lyksalige i mere europæisk integration, når man i stort set resten af den politiske debat italesætter EU som et problem frem for som en løsning på de fælles europæiske udfordringer?

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvordan skal man nogen sinde overbevise mennesker om, at EU er et gode for et lille land som vores, når vi konstant taler om, hvad vi ikke vil være med til?

Læs hele kronikken HER

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. august 2021 Erhverv, Sønderborg

På lørdag er der Sommerfest på Bryggertorvet

2. august 2021 Erhverv

Nova Data er igen initiativtager til et brag af en Sommerfest på Bryggertorvet i Sønderborg, hvor først Michael Vogensen og derefter Downtown Dynt giver koncert. Brygertorvet er pladsen mellem Føtex og Nova Data. “Når det både er Michael Vogensen og Downtown Dynt, der spiller, så skyldes det, at ESET, som er et firma, der leverer […]

Læs mere...