Jens Rohde: EU-kampen tabes mellem valgene

17. december 2015 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Størstedelen af befolkningen gav stort set et klokkerent nej til den netop overståede folkeafstemning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden har alle haft travlt med at fortolke resultatet og analysere på baggrunden heraf. Det er, som det plejer. Det var nej-resultatet i øvrigt også bortset fra fordelingen af ja- og nej-stemmerne. skriver Venstres EU-politiker Jens Rohde til Altinget.eu

Artiklen fortsætter under annoncen

Den store dramatiske fortælling, om at kløften mellem de folkevalgte og befolkningen generelt er blevet større og større, holder ikke for en nærmere analyse. Valgresultatet blev på decimal det samme som i år 2000, hvor vi stemte om euroen. For kun halvandet år siden sagde danskerne faktisk ja til patentdomstolen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi kan konstatere, at det borgerligt liberale Danmark er ved at tabe grebet om EU-dagsordenen. 30 procent af Venstres egne vælgere stemte nej. Konservativ Ungdom anbefalede et nej, mens moderpartiet gjorde modsat. Og så fremdeles.

Jeg forstår i den grad godt befolkningens skepsis.

Hvordan i al verden forventer man, at man på 14 dages valgkamp kan overbevise danskerne om det lyksalige i mere europæisk integration, når man i stort set resten af den politiske debat italesætter EU som et problem frem for som en løsning på de fælles europæiske udfordringer?

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvordan skal man nogen sinde overbevise mennesker om, at EU er et gode for et lille land som vores, når vi konstant taler om, hvad vi ikke vil være med til?

Læs hele kronikken HER

Artiklen fortsætter under annoncen

24. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

Skolebestyrelsen til Alssund-Skolen er på plads

24. april 2024 Uddannelse

Der har hen over foråret været valg til den nye skolebestyrelse, der officielt tiltræder den 1. august, på Alssund-Skolen. Den nye skolebestyrelse blev valgt ved fredsvalg og består af nuværende bestyrelsesmedlemmer fra skolebestyrelserne på både Ahlmann-Skolen og Humlehøj-Skolen samt et enkelt nyt medlem. Bestyrelsen består af ni medlemmer, der fordeler sig med fem medlemmer fra […]

Læs mere...