Jesper Koch og Syttende nomineret til endnu en pris

23. november 2020 Erhverv

Det er kun fantasien, der sætter grænser, når man laver mad med gris. I hvert fald ifølge Jesper Koch. Han er gastronomisk leder på Hotel Alsik og derfor også på gourmetrestauranten, Syttende, som åbnede på 17. etage i Hotel Alsik for lidt over et år siden – og så er han også én af de fem nominerede, som står til at modtage prisen ’Årets Ret med Gris 2020’.

”Grisen er kødets konge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det har jeg agiteret for i 20 år. Den har det hele. Du kan tilberede den på et hav af måder, og skulle jeg vælge ét dyr, jeg måtte arbejde med, skulle det være grisen. Den byder på langt mere end de gængse udskæringer, man ser i supermarkedet. Gris har en særlig syre og sødme, som jeg ikke finder i andet kød. Derfor er det en stor fornøjelse at være med i konkurrencen om prisen ’Årets Ret med Gris 2020’,” siger Jesper Koch.

Udover Syttende, er også Lyst i Vejle, Falsled Kro i Millinge, Studio i København og Søllerød Kro i Holte nominerede til at modtage prisen. Derfor er der igen i år hård kamp om prisen ’Årets Ret med Gris’ mellem nogle af Danmarks bedste restauranter.

Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressmeddelelse.

Nytænkning af både gris og konkurrence

Konkurrencen om at vinde prisen ’Årets Ret med Gris’, som uddeles af Landbrug & Fødevarer, er i år helt anderledes. Tidligere har konkurrencen været afviklet på en given lokalitet, hvor alle restauranter har serveret deres retter for dommerne. I år har det koncept måtte gentænkes på grund af corona og forsamlingsrestriktioner, hvorfor dommerpanelet i stedet har rejst rundt og smagt på retterne hos de fem nominerede restauranter.

”Vores årligt tilbagevendende konkurrence ’Årets Ret med Gris’ har til formål at inspirere kokkene til fortsat at se mulighederne i grisen som attraktiv råvare. Heldigvis ved vi, at kokkene generelt elsker gris, og konkurrencen tiltrækker altid den absolutte elite inden for dansk gastronomi. Så det var vigtigt for os at afvikle konkurrencen trods af covid-19 udfordringerne”, siger Anders Nicolajsen, markedskonsulent for Foodservice og Gastronomi i Landbrug & Fødevarer:

“Derfor er vi glade for, at vi har modtaget mange positive tilbagemeldinger fra de deltagende restauranter om konkurrencens ændrede format, hvor den klassiske kokkekonkurrence er erstattet af jurybesøg. Det har givet restauranterne en mulighed for at fremvise deres unikke værtskab og retten fremstår i den kontekst, den normalt serveres. Det har givet fem helt fantastiske bud på Årets Ret med Gris”.

En hyldest af restaurationsbranchen

Vinderen af prisen ’Årets Ret med Gris’ annonceres den 30. november til Smagssymposium – et digitalt event, der byder på ny inspiration med fokus på smag og sensoriske oplevelser samt nye tilgange for måltidets rammer, fremtidens produkter og trends. Men ’Årets Ret med Gris’ er ikke den eneste pris, som uddeles denne dag. Landbrug og Fødevarer er nemlig gået sammen med spiseguiden Whiteguide, der til eventet vil lancere deres 2021-udgave af spiseguiden. Sammen uddeler de også prisen ’Årets Smag for Skillingen’ til en restaurant, der præsterer på højeste niveau med priser, hvor alle kan være med.

Med samarbejdet og prisuddelingen håber Landbrug & Fødevarer og Whiteguide at støtte den danske restaurationsbranche ved at inspirere danskere til at komme ud og få en kulinarisk oplevelse hos de mange dygtige restaurantører.

Prisen uddeles af Landbrug & Fødevarer. Vinderen findes ved juryvotering, efter at juryen har besøgt de fem nominerede restauranter og kokke og smagt deres konkurrenceret med gris.

De fem nominerede

Brian Mark Hansen, Søllerød Kro

Alan Bates, Studio

Jesper Koch, Syttende

Daniel McBurnie, Lyst

Kasper Hasse, Falsled Kro

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk