Jesper Koch og Syttende nomineret til priser

10. april 2020 Erhverv

Hotel Alsiks Syttende  er nomineret af Den Danske Spiseguide i to kategorier: Jesper Koch er nomineret til Årets Kokkeprofil 2020 sammen med Rasmus Munk, Alchemist, Kamilla Seidler, Lola, Erik Vildgaard, Jordnær og Daniel McBurnie, Lyst.

Samtidig er Syttende nomineret til Årets Avec-, saft- og vinkort sammen med Frederikshøj, Søllerød Kro, Geranium, Lyst og Alchemist.

SønderborgNYT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Jesper Koch, der på sin Facebook skriver: “Ærbødigst tak”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I Sønderjylland har vi mange stolte madtraditioner, vi har vand, marker, enge og skove. Vi har adgang til mange forskellige gode, lokale råvarer, vi har gode slagtere og andre gode leverandører. Og ved at tage afsæt i de gode, lokale råvarer og de sønderjyske madtraditioner, så kan vi byde vores gæster på madoplevelser, som de ikke er vant til”, har Jesper Koch tidligere sagt til SønderborgNYT.

Lokale spiller sammen

Han fortæller, at det er vigtigt, Hotel Alsik handler lokalt og dermed giver noget til lokalområdet.

“Og på den måde kan vi også være med til at sikre udvikling hos vores lokale leverandører”, sagde Alsiks mesterkok, som blev udlært på Sorø Slotskro.

Det lå på ingen måde i kortene, at Jesper Koch skulle ind i restaurationsbranchen.

“Jeg har det i alt fald ikke fra min far, som ikke kan koge et æg”.

Han fortæller, at ideen kom, da han en gang var gæst på Fakkelgården, hvor han så kokkene arbejde i køkkenet.

“Det så ud til at være ret sjovt, så jeg valgte kokkefaget. At det lige blev Sorø Slotskro skyldes, at jeg læste, de havde en promenade og det lød jo ret fint”, sagde Jesper Koch.

Den gode smag

I dag er Jesper Koch en kendt mesterkok og hans varemærke er den gode smag. De forskellige ingredienser, der kommer på tallerkenen, er omhyggeligt tilberedt og gør både den enkelte ret og hele menuen til en herlig smagsoplevelse. Succes kræver, at alle kokke gør deres yderste for, at det er gode oplevelser, der sættes ind foran gæsterne i de tre restauranter.

“Mine kokke skal vide, hvad det er, jeg vil med vores mad – og de skal hele tiden gøre sig umage. Der er kokke, som har det fint med bare at stege og lave pommes frites og det kan de gøre andre steder”, siger Jesper Koch, som sætter stor pris på at have Peter Rødsgaard hos sig.

“Jeg har selv uddannet Peter Rødsgaard og han ved præcis, hvad det er, som jeg vil og hvordan jeg tænker – og han er en virkelig stor hjælp. Og så er han lige så nørdet omkring maden, som jeg selv er”, siger Jesper Koch og fortæller videre, at Peter Rødsgaard nu er fast på den eksklusive Syttende, hvor han sikrer, at gæsterne får de allerbedste helhedsoplevelser, hvor maden, præsentationen og den ypperlige betjening er i allerhøjeste klasse.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk