Jesper Rosanes: Dét er der sket i Sundhedsudvalget

26. september 2013 Uncategorized

Sundhedsudvalgsformand Jesper Rosanes, Venstre, skriver:

Mange byrådsmedlemmer bruger megen energi og spalteplads på at dunke hinanden i hovedet med fejl, mangler og forkerte beslutninger, for derigennem sikkert at stille sig selv i et bedre lys (valget nærmer sig jo)

Jeg har valgt at fokusere på, hvad jeg som formand (og udvalget) har præsteret de sidste par år og lade det være grundlaget for mit (forhåbentlige) videre virke i byrådet også efter den 19. november.jesper

Artiklen fortsætter under annoncen

Politikker – her er sundhedspolitikken den helt afgørende, der går på tværs af alle udvalg og forvaltninger, en vision som virkeliggøres via otte sundhedsplaner.
Strategier og planer – her er rehabiliteringsstrategien godkendt og sat i gang, og der lavet både handleplan for kronikerområdet samt sundhed i folkeskolen.
En lang række projekter er sat i ”søen” f.eks. Sundhedsambassadører, hjerneskadeprojekt, boligsocial helhedsplan, patientsikker kommune, ensomme unge, forebyggelse af overvægt hos småbørn og rigtig meget andet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Indenfor anlæg, er der også sket meget, den nye tandlægeklinik, træningspavillion og Gehlerts Gaard, hele det nye Sundhedshus i Nordborg står for døren, men også renovering af legepladser, playspot Gråsten, En god omvej, opmærkning af løberuter osv. osv.

Indenfor organisation og medarbejdere, er forvaltningerne Sundhed og Handicap samt Ældreservice sammenlagt fysisk, det giver mere synergi og hurtigere arbejdsgange. Sundhedscenteret er også opkvalificeret med flere tilbud og en stærkere bemanding.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er søsat rigtig meget, men der er stadig meget at gøre for at gavne folkesundheden, alt materielt blegner jo, hvis man ikke er rask og sund – så sundhed fra vugge til grav – det må være et krav

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2023 112, Sønderborg

Politiet tager kontakt til hackede skoler som har fået lækket data

25. september 2023 112

Politiet er i dag, mandag, blevet bekendt med, at kriminelle har skaffet sig adgang til personfølsomme data hos en række uddannelsesinstitutioner i Sønderjylland og efterfølgende lækket materialet. Det drejer sig om EUC Syd, Sønderborg Statsskole, Gråsten Landbrugsskole, Privatskolen-Als og Sønderborg International School. Politiet indleder nu en dialog med uddannelsesstederne samt deres it-driftsfællesskab, IT-Center Syd, for […]

Læs mere...