Jesper Rosanes: Lad os skabe Nyhavns-stemning

27. juli 2013 Debat

Byrådsmedlem Jesper Rosanes, Venstre, skriver:

En herlig sommer har lokket masser af turister og kommunens ”egne” til stranden, Strandpromenaden, Lystbådehavnen og til de dejlige cafeer på Sønderhavnegade.Jeg har selv haft fornøjelsen flere gange at søge vederkvægelse i solen eller skyggen med en forfriskning – herligt.Men hvor det dog synd, at den gode stemning og det liv som udfolder sig der skal ødelægges af den trafik som mere eller mindre støjende (og en hel del med for høj hastighed) skal køre frem og tilbage og genere alle med høj musik, udstødning og andre gener.

Artiklen fortsætter under annoncen

Da vi for mange år siden i Handelsstandsforeningen planlagde og foreslog kommunen projektet med den spanske trappe, samt det store trædæk var det tanken, at der skulle være små serveringssteder på selve trædækket, med det blev vist skrottet pga. af gadetrafik, servering og andet.by1

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvor ville det være dejligt hvis man kunne skabe en rigtig ”nyhavnsstemning”, det vil sige uden trafik.
Med god vilje og planlægning kunne man sagtens lukke Sønderhavnegade i turistsæsonen fra kl. 11.00 – 23.00. Med rigtig god skiltning kan trafikken sagtens ledes udenom uden de store gener.
Hvorfor kan man ikke gøre Jernbanegade til en ensrettet ”sivegade”. Der er masser af muligheder for at udvikle turismen og omsætningen.
Jeg håber det nye byråd vil være mere visionært og sætte handling bag ordene og visionerne om at støtte og udvikle oplevelsesøkonomien, og indtil da kunne man da i det mindste lægge mobile ”bump” i hver sin ende og gerne på midten af Sønderhavnegade. Det er et spørgsmål om vilje.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. juni 2021 Sport, Sønderborg

Hans Natorp fra Sønderborg i spidsen for Danmarks Idrætsforbund

19. juni 2021 Sport

Ved Danmarks Idrætsforbunds årsmøde blev Hans Natorp valgt til ny formand ved et kampvalg, hvor han fik 76 stemmer, mens 71 stemte på modstanderen, Thomas Bach. ”Jeg glæder mig til at tage DIF ud på en modig og visionær rejse, hvor vi hele tiden udfordrer og udvikler vores organisation med en ambition om fremskridt, mangfoldighed, […]

Læs mere...