Jesper Rosanes: Nu er valget vist blevet lettere

12. september 2013 Uncategorized

Jesper Rosanes, byrådsmedlem for Venstre, skriver:

Mange vælgere har det måske lidt svært ved at skulle bestemme sig for, hvem man skal stemme på til valget, for alle politikere og partier vil jo det bedste for alle, og de har vel også overordnet et fælles mål om at gøre det så godt som muligt, og udvikle hvor udvikles kan.

Det er afgørende er så hvordan man vil ”nå i mål” og med hvilke midler.
Det er et faktum af de unge forlader kommunen, vi har haft et voldsomt tab af produktions arbejdspladser og øens turistattraktioner har haft bedre besøgstal.

Artiklen fortsætter under annoncen

De fleste kan vel blive enige om, det er det private erhvervsliv små, mellemstore og store virksomheder der skaber arbejdspladserne, skaber væksten og sørger for, at medarbejderne tjener penge og betaler skat.

Den offentlige sektor er et serviceapparat der bestemt ikke kan/skal finansiere sig selv og derfor skal den konstant tilpasses opgaverne og udfordringerne. Den skal arbejde smartere og hvert år gennemgå samme ”øvelse” som alle private firmaer, tilpasning, effektivisering, optimering og selvfølgelig foretage de nødvendige prioriteringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dansk Industri har netop udsendt deres rapport omkring erhvervsklimaet i landets kommuner.
Her er Sønderborg er sendt 40 pladser tilbage til nr. 76 ud af 98 kommuner – trist.

Hvordan kommer vi tilbage på sporet, tiltrækker og skaber gode rammer for det erhvervsliv der skal finansiere vores velfærd?

Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti og løsgængerne foreslår at hæve skatterne, grundskylden og dækningsafgiften – men er det det rette vej?

Jeg tvivler meget, skatteskruen er (næsten) endeløs, men løser ingen problemer på den lange bane.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Samfund, Sønderborg

Sådan kommer du over Alssund når Kong Christian Xs Bro er lukket i uge 42

25. september 2021 Samfund

Rustbehandling er forklaringen på, at Kong Christian Xs Bro lukkes helt i efterårsferien, altså uge 42. Der er noget uopsætteligt rustarbejde, som skal laves og det medfører en total sandblæsning og maling af broklapperne. Når arbejdet går i gang kan hverken gående, cyklister eller bilister kan komme over broen. I perioden kan cyklister og gående […]

Læs mere...