Jesper Rosanes: Nu er valget vist blevet lettere

12. september 2013 Uncategorized

Jesper Rosanes, byrådsmedlem for Venstre, skriver:

Mange vælgere har det måske lidt svært ved at skulle bestemme sig for, hvem man skal stemme på til valget, for alle politikere og partier vil jo det bedste for alle, og de har vel også overordnet et fælles mål om at gøre det så godt som muligt, og udvikle hvor udvikles kan.

Det er afgørende er så hvordan man vil ”nå i mål” og med hvilke midler.
Det er et faktum af de unge forlader kommunen, vi har haft et voldsomt tab af produktions arbejdspladser og øens turistattraktioner har haft bedre besøgstal.

Artiklen fortsætter under annoncen

De fleste kan vel blive enige om, det er det private erhvervsliv små, mellemstore og store virksomheder der skaber arbejdspladserne, skaber væksten og sørger for, at medarbejderne tjener penge og betaler skat.

Den offentlige sektor er et serviceapparat der bestemt ikke kan/skal finansiere sig selv og derfor skal den konstant tilpasses opgaverne og udfordringerne. Den skal arbejde smartere og hvert år gennemgå samme ”øvelse” som alle private firmaer, tilpasning, effektivisering, optimering og selvfølgelig foretage de nødvendige prioriteringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dansk Industri har netop udsendt deres rapport omkring erhvervsklimaet i landets kommuner.
Her er Sønderborg er sendt 40 pladser tilbage til nr. 76 ud af 98 kommuner – trist.

Hvordan kommer vi tilbage på sporet, tiltrækker og skaber gode rammer for det erhvervsliv der skal finansiere vores velfærd?

Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti og løsgængerne foreslår at hæve skatterne, grundskylden og dækningsafgiften – men er det det rette vej?

Jeg tvivler meget, skatteskruen er (næsten) endeløs, men løser ingen problemer på den lange bane.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. oktober 2022 Sport, Sønderborg

Kom i Humlehøj-hallerne og se Sønderborg Futsal spille mod Aalborg

1. oktober 2022 Sport

Søndag eftermiddag klokken 16:30 møder Sønderborg Futsal Aalborg og det sker i Humlehøj-hallerne. “Jeg håber, at der kommer rigtigt mange og ser kampen. Det er nemlig vigtigt, vi også  får god opbakning i starten af sæsonen”, siger målmand Dennis Skipper. Sønderborg Futsals spillere satser benhårdt på igen at komme til at spille om medaljer. “Hvis […]

Læs mere...