Jesper Smaling: Gratis buskort klar fra sommerferien

10. februar 2015 Politik

Byrådsmedlem Jesper Smaling, Socialdemokraterne, skriver:

Jørgen Jørgensen skriver i sit debatindlæg på SønderborgNyt, at byrådet nøler, og at intet er sket vedrørende indførsel af gratis buskort til studerende.

dk/wp-content/uploads/2014/02/jesper-s-300×227.jpg” alt=”Jesper Smaling lover gratis buskort bliver klar – og husker os på, at ideen med de gratis kort kommer fra DSU.” width=”300″ height=”227″ /> Jesper Smaling lover gratis buskort bliver klar – og husker os på, at ideen med de gratis kort kommer fra DSU.

Kære Jørgen, dette er simpelthen ikke sandt.

Socialdemokraterne satte kort tid inde i den nye valgperiode Teknik- og Miljøudvalget til at komme med en løsning og en pris på indførsel af gratis buskort. Det viste sig at være langt dyrere end dengang den tidligere flertalsgruppe afskaffede det.

I de allerførste budgetforhandlinger i denne periode har flertalsgruppen afsat 3,5 mio kr årligt til gratis buskort. Teknik- og Miljøudvalget har haft punktet på som en drøftelsessag i januar, og som borgmesteren sagde på det seneste byrådsmøde, vedtager Teknik- og Miljøudvalget implementeringen af buskortet på deres kommende møde i næste uge. Så der er gratis buskort til studerende med et behov fra det kommende skoleår!

I valgkampen var dette min og DSUs mærkesag, og det lykkedes os at få Socialdemokraterne, SF, og Venstre til også at gå ind for denne sag.

Buskortene skal sikre en fri og lige adgang til uddannelser, uanset hvor i kommunen man er bosiddende. Og som du skriver,  skal buskortene sikre at unge fra mindrebemidlede hjem ikke hindres i at tage en ungdomsuddannelse fordi der ikke er råd til transport.

 

Jeg glæder mig på vegne af de studerende, over at vi i Sønderborg investerer i de unge, og deres muligheder for fri og lige uddannelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk