Jesper Smaling: Kære studenter – husk I skal bo i Sønderborg

25. juni 2015 Sundeved

Byrådsmedlem Jesper Smaling, Socialdemokraterne, skriver:

Onsdag på vej ind til byrådsmødet så jeg hundredvis af glade studenter dansende om Alspigen!

Jesper Smaling, Solcialdemokraterne.

Jesper Smaling, Solcialdemokraterne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fantastisk som det løftede mit humør på vej ind i byrådssalen.

Udover vigtige punkter som beredskabet og fredningen af Kær Vestermark var der specielt et punkt på byrådets dagsorden som for mig skilte sig ud – nemlig pkt. 16 Vedtagelse af bosætningsstrategien 2015.

Af de mange glade studenter, jeg mødte foran Rådhuset, vil mange i løbet af de kommende år begive sig ud for at studere i en større by. Jeg har selv prøvet at flytte til både København og Aarhus, så jeg forstår deres trang og lyst til at komme ud og få den uddannelse de drømmer om. Den triste fakta er blot, at ifølge statistikken er det kun 1 ud af 10, som vender hjem igen!

Bosætningsstrategien belyser vores udfordringer og kommer med konkrete bud på indsatser, og det er konkrete initiativer der kan ændre på statistikken – derfor må bosætningsstrategien ikke bare blive et flot stykke papir.

Sandheden er jo, at muligheden for beskæftigelse er en afgørende faktor for at tiltrække bosætning, kræver virksomheder. Omvendt er det kun interessant for virksomheder at etablere sig, hvis de kan tiltrække de nødvendige kompetencer – tingene hænger sammen!top

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg håber og tror, at vi med den vedtagne bosætningsstrategi som et samlet byråd står bag, har et godt redskab til at skabe det nødvendige fundament der kan vende befolkningsudviklingen i kommunen!

Erhvervsudvalget og Byrådet har pålagt forvaltningen at udarbejde en politisk og administrativ implementeringsplan. Jeg ser frem til, at vi i fællesskab løfter bosætningsstrategien til mere end blot et flot stykke papir!

Studenterne kan overveje en uddannelse på SDU i Alsion.

Studenterne kan overveje en uddannelse på SDU i Alsion.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og de glade studenter, jeg mødte onsdag, vil jeg hermed opfordre til, at I efter endt uddannelse vender tilbage til Sønderborg.

Vi har brug for jer!

I kan også overveje at blive og studere på en af de mange gode uddannelser vi har i Sønderborg!

Sammen skaber vi fremtidens Sønderborg!

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk