Jespers Kockkerier: Smag for kvalitet i mad og politik

31. maj 2015 Politik

Søndag formiddag var der anrettet brunch i Jespers Kockkerier, hvor der også blev serveret en politisk debat med Eva

” width=”300″ height=”209″ /> Benny Engelbrecht og Eva Kjer lader op til brunch og politik hos Jespers Kockkerier.

Kjer fra Venstre og socialdemokraten Benny Engelbrecht, der jo begge satser på mindst fire år mere i Folketinget.

“Det er en række ting, hvor Eva Kjer og jeg ikke er enige, men det er meget, vi arbejder sammen om. Blandt andet gør vi begge meget for at få mere fokus på hele grænseregionen”, siger Benny Engelbrecht. Han fortæller om Sønderborg Sommerrevy, hvor Flemming Jensen giver den i rollen som en Politiken-anmelder, der bliver sendt vest for Valby Bakke for at dække en revy i Udkantsdanmark.

“Og nummeret slutter med, at han opdager, der faktisk er ret dejligt i vores område og gerne vil slå sig ned her”, siger Benny Engelbrecht. Og han mener, det er den historie, vi skal ud og fortælle.

“Det er vigtigt, der kommer flere, som ikke bor i København, ind i Folketinget”, siger han. Kun ad den vej kan der sikres mere opmærksomhed til livet vest for Valby Bakke, det gode liv.

Dåsepant

Der er kommet en dåsepantaftale mellem Slesvig-Holstein og Danmark. Målet er at redde naturen fra de mange tusinde tomme øl- og sodavandsdåser, der bliver smidt.

De to lokale politikere arbejder sammen om mange ting.

De to lokale politikere arbejder sammen om mange ting.

En af de godt 50 politiske brunchspisere, der havde meldt sig til arrangementet i Jespers Kockkerier spurgte Eva Kjer, hvorfor Venstre ikke er glade for aftalen.

“Den rammer skævt, når det kun er i grænseregionen ved Sønderjylland, den gælder. Og vi ved jo, at Fleggaard har fundet en måde at omgås den på”, siger Eva Kjer.

“Inden den aftalte ordning kommer til at virke, så skal der laves et retursystem. Og det vil koste i nærheden af en milliard kroner, så det kommer nok aldrig”, siger hun.

Smag på kvaliteten

Jespers Kockkerier havde anrettet en brunch, som man ikke ser andre steder.

I skal ikke læse på skilte, hvad i spiser, men smage jer frem, siger Jesper Kock.

I skal ikke læse på skilte, hvad I spiser, men smage jer frem, siger Jesper Kock.

“Meningen er, at I skal hygge jer og lade jer inspirere, når I smager på maden – og ikke bare proppe det hele i jer”, siger Jesper Kock, der sætter en ære i selv af lave alt, der serveres, fra bunden. Og vel at mærke af økologiske kvalitetsvarer.

“Brødet er bagt af mel fra Skærtoft og læg mærke til, der ikke er skilte med, hvad jeg har sat frem. Det er fordi i skal smage jer frem, gå på opdagelse”, siger kokken Kock.

Vigtigt samarbejde

“Jeg synes, det er vigtigt, der arbejdes på tværs af grænser, når vi skal have dæmmet op for økonomisk kriminalitet, smugleri, prostitution og meget andet”, siger Benny Engelbrecht. han fortæller, at det kræver en folkesafstemning og den er sat i scenen.

Det får en deltager til at spørge, om der så ikke skal dæmmes op for al den udenlandske arbejdskraft. Blandt andet sidder der udlændinge bag rattet i de fleste danske busser og lastbiler.

Kockeriets lækkerier.

Kockkeriets lækkerier.

“Vi danskere bladrer i tilbudsaviserne og vogter over pengene. Derfor skal alt være så billigt som muligt. Og med de høje danske lønninger, så er det svært for Danmark at konkurrere. Hertil kommer så de høje skatter og afgifter – og det vil Venstre gøre noget ved”, siger Eva Kjer. Så længe det er så dyrt at drive virksomhed i Danmark, så bladrer arbejdsgiverne i sparekataloget og finder de muligheder, der er for at spare. Og en af dem er at skifte danske arbejdere ud med de billigere polakker og andre østarbejdere.

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk