Jobcenter er med til at spare – men skærer ikke i medarbejderstaben

16. august 2022 Politik

Besparelser på landets jobcentre er genstand for opmærksomhed fra politiske partier, som er på udkig efter finansiering af nye politiske udspil. Ikke mindst Venstre, der også vil pege på netop jobcentrene som et område med stort effektiviseringspotentiale, skriver ASE – på baggrund af en analyse af jobcenterindsatserne – i en pressemeddelelse.

Venstre har bragt Jobcenter på tale i Byrådet.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har – i lyset af den høje beskæftigelse – foreslået en tilpasning af Jobcenter – og det ønsker vi fortsat. Set i lyset af de økonomiske problemer, der er i kommunen, så mener vi stadig, det er relevant at se på det”, siger Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby til SønderborgNYT.

”Men i Socialdemokratiet har vi ikke planer om at skære ned på antallet af medarbejdere på Jobcenter, selvom vi skal spare. På Arbejdsområdet finder vi besparelserne på en anden måde”, siger Jan Prokopek Jensen, formand for Arbejdsmarkedsudvalget. Han fortæller videre, at der lige nu er 654 forsikrede ledige og 170 jobparate kontanthjælpsmodtagere.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Fordi vi ikke har fyret medarbejdere, så får vi de ledigere hurtigere i job og det er der god økonomi i, fordi de kommer i arbejde eller uddannelse, inden refusionen fra staten falder fra 80 procent og gradvis ned”, siger Jan Prokopek Jensen til SønderborgNYT.

Et sted skal de penge, som skal spares komme fra – og det gør de også.

”Vi sparer pengene på overførselsindkomsterne, fordi vi får ledige hurtigere i gang – og det er også derfra de penge, som ’Arne-pensionen’ koster kommunen, kommer fra”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jan Prokopek Jensen fortæller, at der også bruges meget mandskab og meget tid på ledige, som har større udfordringer end selve det at være ledig.

Det er ikke første gang, Jobcentret bliver set som et område, hvor der kan spares penge – men der sætter Socialdemokratiet sig imod.

”Jobcenter er bedre end rygtet siger – og der er mange gode og dedikerede medarbejdere og jeg er stolt af dem”, siger udvalgsformanden.

Hvis du besøger Jobcenter vil du opleve medarbejdere med vidt forskellige uddannelser og også nogle, der ikke har en uddannelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er ingen krav om en bestemt uddannelse for at blive ansat i Jobcenter. Her er det de personlige kvalifikationer, der tæller”, sagde kommunens tidligere HR-chef Aase Henriksen til SønderborgNYT for tid tilbage.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 FV22, Sundeved

FV22: Fra tirsdag og frem til 28. oktober er det muligt at brevstemme

7. oktober 2022 FV22

Hvis du ønsker at brevstemme før Folketingsvalget, kan du henvende dig i Borgerservice i Sønderborg Kommune fra tirsdag den 11. oktober. For at kunne brevstemme skal du medbringe gyldig legitimation – sundhedskort, pas eller kørekort. Sidste dag man kan brevstemme er fredag den 28. oktober, skriver Sønderborg Kommune. Der kan brevstemmes i Borgerservice i Gråsten, […]

Læs mere...