Jobcenter får flere ledige i uddannelse eller job

31. december 2015 Sundeved Skrevet af: Ole Kæhler

I 2014 viste en analyse, at Sønderborg Kommune kunne gøre mere for at få borgere væk fra kontanthjælp. Med en indsats har kommunen nu fået 623 borgere væk fra offentlig forsørgelse. Det er 60 flere end i sammenlignelige kommuner, og det svarer til, at der spares seks-syv mio. kr. årligt i offentlig forsørgelse.jobcenter

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden januar 2014 er antallet af unge på uddannelseshjælp bragt ned med over en fjerdedel; der er 241 flere i fleksjob og 73 færre på ledighedsydelse; og samtidig er næsten 100 flere kommet i revalidering.

Ifølge kommunens jobcenterchef, Anne Kirk, kan det blandt andet mærkes, at kontanthjælpsreformen fra 2013 får flere unge under 30 år i uddannelse. Reformen betyder, at de ellers kun kan få en ydelse, der svarer til SU. Jobcentret har desuden – sammen med uddannelserne – gjort en særlig indsats for at fastholde de unge på skolebænken, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formanden for byrådets arbejdsmarkedsudvalg, Jan Prokopek Jensen, glæder sig særligt over, at flere unge kommer i sving:

“Vi kan se i undersøgelser, at hvis de begynder tidligt på kontanthjælp, har de større risiko for at blive hængene. Det undgår mange nu”, siger han.

Også nyttejob-ordningen har fået en del unge til at fravælge kontanthjælp, ligesom udsigten til nyttejob generelt har fået flere ledige til at tage rigtige job eller uddannelse.

25. februar 2024 Politik, Sønderborg

Integrationsrådet skal have tre nye medlemmer

25. februar 2024 Politik

I Integrationsrådet skal der være otte medlemmer, som repræsenterer indvandrere og efterkommere i Sønderborg Kommune. Rådets flertal er repræsentanter for de etniske minoriteter. Integrationsrådet består lige nu af fem medlemmer fra de etniske minoriteter og der skal derfor udpeges tre nye medlemmer. Når der skal vælges nye medlemmer, der repræsenterer indvandrere og efterkommere, gøres det […]

Læs mere...