Jobcenter har længe arbejdet på at sikre kommunen nok SOSUer

26. november 2021 Erhverv

For omkring tre år siden blev der skruet op for antallet af pladser på SOSU-uddannelserne og der kom også en uddannelsesafdeling i Sønderborg.

“Vi kan se i tallene, at der bliver flere og flere ældre i Sønderborg Kommune og derfor vil antallet af borgere, som har brug for hjemmepleje også stige. Det ville vi være på forkant med”, siger formanden for Arbejdsmarkedsudvalget, Jan Prokopek Jensen, til SønderborgNYT.

Alligevel mangler der lige nu SOSUer i hjemmeplejen, som derfor har foreslået, at der skrues ned for servicen i en periode.

Artiklen fortsætter under annoncen

“En stor del af manglen på SOSUer skyldes sygdom – eksempelvis Corona – og når det rammer ekstra meget i SOSU-rækkerne, så er forklaringen, at mange af dem har børn, som skal passes, når de er syge”, siger Jan Prokopek Jensen.

“Om det er en løsning at sænke serviceniveauet i en periode, ved jeg ikke. Men det er også Social- og Seniorudvalget, der skal tage stilling til det”, siger han.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. januar 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet: Udvalgsformænd bestemmer ikke mere end andre i udvalgene

17. januar 2022 Politik

I Byrådet er socialdemokratiske Jan Prokopek Jensen for tredje gang spidsen for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget, mens der er nye ansigter på formandsposterne i de øvrige udvalg. Kjeld Stærk fra Venstre er formand for Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst, mens Enhedslistens Asger Romme Andersen har formandsposten i Udvalget for Natur, Klima og Miljø. De to […]

Læs mere...