Jobcenter har længe arbejdet på at sikre kommunen nok SOSUer

26. november 2021 Erhverv

For omkring tre år siden blev der skruet op for antallet af pladser på SOSU-uddannelserne og der kom også en uddannelsesafdeling i Sønderborg.

“Vi kan se i tallene, at der bliver flere og flere ældre i Sønderborg Kommune og derfor vil antallet af borgere, som har brug for hjemmepleje også stige. Det ville vi være på forkant med”, siger formanden for Arbejdsmarkedsudvalget, Jan Prokopek Jensen, til SønderborgNYT.

Alligevel mangler der lige nu SOSUer i hjemmeplejen, som derfor har foreslået, at der skrues ned for servicen i en periode.

Artiklen fortsætter under annoncen

“En stor del af manglen på SOSUer skyldes sygdom – eksempelvis Corona – og når det rammer ekstra meget i SOSU-rækkerne, så er forklaringen, at mange af dem har børn, som skal passes, når de er syge”, siger Jan Prokopek Jensen.

“Om det er en løsning at sænke serviceniveauet i en periode, ved jeg ikke. Men det er også Social- og Seniorudvalget, der skal tage stilling til det”, siger han.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. juni 2023 Sønderborg, Debat

Debat: Avnbøløsten-borgerne har skrevet et åbent brev til Venstres byrådsgruppe

3. juni 2023 Sønderborg

I onsdags var der mødt adskillige mennesker fra Avnbøløsten op ved Rådhuset, hvor de demonstrerede imod Byrådets planer om, der skal stilles vindmøller op i deres lokalområde. I Byrådssalen fik de lov til at stille et spørgsmål til Byrådet – og spurgte om Venstre og Socialdemokratiet havde tænkt sig at holde deres løfter. Svaret de […]

Læs mere...