Jobcenter har nu sit eget Job- og Uddannelsesakademi

24. oktober 2019 Erhverv

Torsdag eftermiddag klippede næstformanden for Arbejdsmarkedsudvalget, Niels Ole Bennedsen, snoren til Jobcentrets nye Job- og Uddannelsesakademi, hvor borgere kan henvende sig og få hjælp til jobsøgning.

“Med åbningen af stedet her har vi et tilbud, der henvender sig til alle borgere og ikke alene ledige. Der er mennesker, som er i job, der overvejer et jobskifte eller at tage uddannelse. Her kan de hente råd og vejledning”, siger Niels Ole Bennedsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Under sloganet ‘Vi tror på dig – du tror på jobbet’ går Jobcentret et skridt videre og det er jeg stolt af”, siger Niels Ole Bennedsen.

Det er Rie Bramsen, der er ved roret i de nye lokaler.

“Vi har været i gang siden august, hvor vi begyndte at tænke på, hvilket indhold rammerne skal have og Job- og Uddannelsesakademiet bliver godt for både borgere og virksomheder”, siger Rie Bramsen.

Her skal være medarbejdere, som kender det lokale arbejdsmarked og nogle, der har styr på uddannelser. Andre skal vide, hvordan et cv og en ansøgning skal se ud.

“Vi har kompetencerne i huset til det her. Folk kan bare komme ind ad døren uden aftale. Det er helt uformelt”, siger arbejdsmarkedschef Lasse Kamp.

Tidligere købte Jobcenter pladser hos eksterne virksomheder, som hjalp ledige med jobsøgning.

“Enhver kan bare komme ind i Job- og Uddannelsesakademiet. Man skal ikke længere visiteres til at få hjælp og også det er nyt”, siger forvaltningsdirektør Helle Mønsted

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk