Jobcenter har succes med at få ledige i job og uddannelse

14. januar 2016 Uddannelse

441 færre på dagpenge, 117 færre på sygedagpenge, 154 færre på kontanthjælp, 73 færre på ledighedsydelse og 125 færre på førtidspension. Knapt 100 er kommet i revalidering. Det er nogle af tallene, som fortæller om den indsats, der siden januar 2014 er gjort på beskæftigelsesområdet i Sønderborg Kommune. Et andet tal er 108 mio. kr. Det er det sparede netto-beløb i forhold til budgetterede overførselsindkomster i 2014 og 2015, som i stedet er lagt tilbage i kommunekassen, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.jobcenter

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er tal, vi godt kan li’. Det går den rette vej – takket være en god, fælles indsats fra vore virksomheder og Jobcentret. Jeg er især glad for, at det er lykkedes at få mange unge i gang med enten uddannelse eller job. Nogle er kommet i job via nyttejob. Vi ved, at der er større risiko for at blive hængende i kontanthjælp, når man får begyndt på det i en ung alder – og derfor skal vi helst undgå det. Og det lykkes i mange tilfælde nu”, siger formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Jan Prokopek i forbindelse med, at udvalget netop har drøftet status efter to år med en øget indsats på beskæftigelsesområdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bedre end andre kommuner

At Sønderborg er lykkedes med en ekstraordinær indsats, kan ses på, at de 623 borgere er 60 flere end, hvad andre sammenlignelige kommuner har nået.

Jan Prokopek Jensen mener, at Jobcenter og virksomheder gør en god indsats for at hjælpe ledige i gang.

Jan Prokopek Jensen mener, at Jobcenter og virksomheder gør en god indsats for at hjælpe ledige i gang.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kontanthjælpsreformen fra 2013 bidrager også til, at flere unge under 30 år kommer i uddannelse. De får nemlig en ydelse, der kun svarer til SU, hvis de er ledige. Samtidig har uddannelsesinstitutionerne bidraget med en ekstraordinær indsats for at fastholde de unge på skolebænken.

Byrådet har netop vedtaget en beskæftigelsesstrategi for 2016-2018, som med konkrete handleplaner skal sikre, at den gode indsats fortsætter i år og næste år – og endda øges:

“Vi har afsat 6 mio. kr. til arbejdet de næste to år, og vores forventning er, at det bringer yderligere 800 borgere væk fra offentlig forsørgelse. Pengene skal især bruges til bedre uddannelsesmuligheder for unge, men også til at få flere handicappede og borgere på kanten af arbejdsmarkedet i job. Det kan synes som mange penge, men skal holdes op imod, at vi til gengæld bruger over 15 mio. kr. mindre til offentlig forsørgelse”, siger Jan Prokopek.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Samfund, Sønderborg

Kommunen er begyndt på at skrue ned for varmen

27. september 2022 Samfund

I sidste uge begyndte Sønderborg Kommunes Drift & Service-afdeling på arbejdet med at skrue ned for temperaturen til 19 grader i kommunale bygninger som kontorbygninger, folkeskoler og sfo’er. Det kan derfor være en god idé, at give børn i folkeskoler og sfo’er en ekstra trøje og et par tykke sokker eller hjemmesko med i løbet […]

Læs mere...