Siden kontanthjælpsreformen trådte i kraft den 1. januar 2014 har der været stor fokus på kommunernes evne til at
få flere unge i uddannelse. Unge under 30 år, der er uden uddannelse modtager nu uddannelseshjælp, som er på niveau med SU.
Målet med indsatsen i jobcentrene er, at de unge tager en ordinær uddannelse, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.
Mens der på landsplan og i Sydjylland har været en stigning i det samlede antal af unge, som modtager kontant- eller uddannelseshjælp, kan Sønderborg som en af få kommuner glæde sig over et fald i antallet. Det viser den seneste statusopgørelse fra Det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Sydjylland.
“Det er dejligt, det er lykkedes at knække kurven. Det allerbedste vi kan gøre for de unge ledige er, at de bliver motiveret til at tage en kompetencegivende uddannelse. Det giver dem de bedste chancer her i livet. Faldet i antallet af unge på kontanthjælp skyldes også, at flere er kommet i ordinær beskæftigelse. Det er også fint. Jeg tror på, at mennesker retter ryggen, når de kan forsørge sig selv”, siger Jan Prokopek Jensen, som er formand for Arbejdsmarkedsudvalget.