Jobcenter hjælper flere unge i uddannelse

18. november 2015 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Siden kontanthjælpsreformen trådte i kraft den 1. januar 2014 har der været stor fokus på kommunernes evne til at

Jobcenter har succes med at få flere unge sat på skolebænken.

Jobcenter har succes med at få flere unge sat på skolebænken.

Artiklen fortsætter under annoncen

få flere unge i uddannelse. Unge under 30 år, der er uden uddannelse modtager nu uddannelseshjælp, som er på niveau med SU.

Målet med indsatsen i jobcentrene er, at de unge tager en ordinær uddannelse, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Mens der på landsplan og i Sydjylland har været en stigning i det samlede antal af unge, som modtager kontant- eller uddannelseshjælp, kan Sønderborg som en af få kommuner glæde sig over et fald i antallet. Det viser den seneste statusopgørelse fra Det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Sydjylland.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er dejligt, det er lykkedes at knække kurven. Det allerbedste vi kan gøre for de unge ledige er, at de bliver motiveret til at tage en kompetencegivende uddannelse. Det giver dem de bedste chancer her i livet. Faldet i antallet af unge på kontanthjælp skyldes også, at flere er kommet i ordinær beskæftigelse. Det er også fint. Jeg tror på, at mennesker retter ryggen, når de kan forsørge sig selv”, siger Jan Prokopek Jensen, som er formand for Arbejdsmarkedsudvalget.

 

24. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

Skolebestyrelsen til Alssund-Skolen er på plads

24. april 2024 Uddannelse

Der har hen over foråret været valg til den nye skolebestyrelse, der officielt tiltræder den 1. august, på Alssund-Skolen. Den nye skolebestyrelse blev valgt ved fredsvalg og består af nuværende bestyrelsesmedlemmer fra skolebestyrelserne på både Ahlmann-Skolen og Humlehøj-Skolen samt et enkelt nyt medlem. Bestyrelsen består af ni medlemmer, der fordeler sig med fem medlemmer fra […]

Læs mere...