Jobcenter hjælper flere unge i uddannelse

18. november 2015 Uddannelse

Siden kontanthjælpsreformen trådte i kraft den 1. januar 2014 har der været stor fokus på kommunernes evne til at

Jobcenter har succes med at få flere unge sat på skolebænken.

Jobcenter har succes med at få flere unge sat på skolebænken.

Artiklen fortsætter under annoncen

få flere unge i uddannelse. Unge under 30 år, der er uden uddannelse modtager nu uddannelseshjælp, som er på niveau med SU.

Målet med indsatsen i jobcentrene er, at de unge tager en ordinær uddannelse, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Mens der på landsplan og i Sydjylland har været en stigning i det samlede antal af unge, som modtager kontant- eller uddannelseshjælp, kan Sønderborg som en af få kommuner glæde sig over et fald i antallet. Det viser den seneste statusopgørelse fra Det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Sydjylland.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er dejligt, det er lykkedes at knække kurven. Det allerbedste vi kan gøre for de unge ledige er, at de bliver motiveret til at tage en kompetencegivende uddannelse. Det giver dem de bedste chancer her i livet. Faldet i antallet af unge på kontanthjælp skyldes også, at flere er kommet i ordinær beskæftigelse. Det er også fint. Jeg tror på, at mennesker retter ryggen, når de kan forsørge sig selv”, siger Jan Prokopek Jensen, som er formand for Arbejdsmarkedsudvalget.

 

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...
>