Jobcenter i glimrende samarbejde med virksomheder

10. april 2014 Erhverv

Pressemeddelelse:

De seneste tal fra Beskæftigelsesregion Syddanmark viser, at 48 % af virksomhederne i Sønderborg Kommune samarbejder med et eller flere jobcentre. Dette er kun overgået af Kerteminde Kommune hvor 50 % af virksomhederne samarbejder med et eller flere jobcentre.jobcenter

Artiklen fortsætter under annoncen

I Virksomhedsservice i Jobcenter Sønderborg er de meget stolte af placeringen. De tager det som et tegn på, at den enkelte virksomhed kan se fidusen i samarbejdet og kan mærke, at det både er dem selv og de ledige, der får noget ud af det.

En af de virksomheder, der har et tæt samarbejde med Jobcenter Sønderborg er TDC Contact Center Europe.

– Jobcenteret hjælper os med at afdække egnede kandidater, invitere til informationsmøder og henvise kandidater til vores hjemmeside. Derudover har vi fået mulighed for at stå i foyeren i jobcenteret, og tage direkte kontakt til de ledige. Overordnet set hjælper jobcenteret os med, at informere om vores virksomhed og synliggøre os yderligere overfor ledige, fortæller Daniela Klitgaard, der er HR konsulent i TDC Contact Center Europe A/S.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samarbejdet mellem TDC Contact Center Europe og Jobcenter Sønderborg har da også ført til flere ansættelser, og der er flere på vej.

Petter Astrup glæder sig over et samarbejde, der giver resultater.

Petter Astrup glæder sig over et samarbejde, der giver resultater.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er glædeligt at høre, at så stor en andel af vores virksomheder arbejder sammen med jobcenteret og benytter sig af den vifte af tilbud, jobcenteret kan tilbyde. Og det er heldigvis både store og små virksomheder, der har opdaget, at de kan have udbytte af samarbejdet, siger Petter Astrup, næstformand i Arbejdsmarkedsudvalget.

Formanden for Arbejdsmarkedsudvalget, Jan Prokopek, bakker ham op:

– Det er meget positivt, at vi i Sønderborg Kommune kan finde ud af at samarbejde. Det viser at den målrettede indsats, som jobcenteret har gjort, har båret frugt. Samtidig tager jeg det også som et udtryk for, at virksomhederne her i Sønderborg Kommune sætter en ære i at tage et socialt ansvar og række en hjælpende hånd ud til ledige, der har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet eller har brug for afklaring.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 112, Gråsten

To natteture for Brand og Redning

18. maj 2021 112

Natten til tirsdag måtte brandvæsnet ud på to ture – og den første var til Imerco i Gråsten, hvor der var gang i brandalarmen ved midnatstid. “Vi var indenfor og kigge os omkring, men der var intet galt”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning. Klokken 00:24 kom der gang i den automatiske […]

Læs mere...