Jobcenter skruer op for revalidering og uddannelse

14. august 2015 Sundeved

Uddannelse til ledige borgere har løbende været en prioritet for Arbejdsmarkedsudvalget i Sønderborg Kommune. Men hvor landsdækkende indsatser som beskæftigelsesreformen fra 2015 har fokus på uddannelse til de stærkere målgrupper, har man i Sønderborg Kommune ligeledes ønsket at styrke indsatsen til de borgere, som er længere væk fra arbejdsmarkedet.

Udvalget prioriterer uddannelse til både de stærkere og svagere grupper, fordi man vurderer, at uddannelse er vejen til mere øget selvforsørgelse og et fast fodfæste på arbejdsmarkedet for ledige borgere.by13

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor er målet, at uddannelsesniveauet i kommunen løftes. Midlet til at nå målet kan være revalidering, hvor borgeren får tilbudt et uddannelsesforløb, optræning eller omskoling.

Arbejdsmarkedsudvalget satte i 2014 en målsætning om at igangsætte 200-250 revalideringsforløb, og det mål er nået. Men arbejdsmarkedsudvalget ser gerne, at flere kan komme i gang med et uddannelsesforløb. Den primære målgruppe til disse forløb er sygedagpengemodtagere, som efter endt sygdom måske ikke er i stand til at vende tilbage til deres tidligere arbejdsopgaver og ikke kan på anden vis kan stille sig til rådighed på arbejdsmarkedet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det kan være svært at komme tilbage til arbejde efter en sygdomsperiode, og der ønsker vi at ruste vores borgere til, at de kan komme tilbage til deres tidligere arbejde eller få et nyt”, siger næstformand for Arbejdsmarkedsudvalget Petter Astrup og forsætter:

“Uanset formålet er f.eks. revalidering og øget uddannelse generelt en god måde at øge beskæftigelsen på, og det er noget, vi selvfølgelig er meget interesserede i at opnå mere af”, siger Petter Astrup i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Uddannelse til job

Det generelle fokus på mere uddannelse betyder, at et uddannelsesforløb også kan blive tilbudt til borgere på eucarbejdsmarkedsydelse og aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, ligesom at man laver et særligt uddannelsesprojekt for mindst 50 jobparate kontanthjælpsmodtagere. En fast mentor vil blive tilknyttet forløbene.

Artiklen fortsætter under annoncen

De 50 kontanthjælpsmodtagere skal gøres faglærte inden for områder med gode jobmuligheder, hvor der er fokus på erhvervslivets behov i forhold til fremtidig rekruttering.

“Det er vigtigt, at den uddannelse vores borgere får tilbudt, er relevant og kan føre til fast beskæftigelse. Uddannelsesprojektet må ikke være spild af tid for den ledige og derfor skal de forløb, kommunen sætter i gang, være inden for fag, der ikke er ramt af høj ledighed. Men det er også vigtigt, at uddannelsen tager udgangspunkt i borgernes interesse og evne. På den måde får vi de mest succesfulde forløb, og det er både i borgeren og kommunens interesse”, siger medlem af Arbejdsmarkedsudvalget, Preben Storm.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Sønderborg

LGBTQ+ satte Sønderborg på Europakortet

2. februar 2023 Kultur

LGBTQ+ Sønderborgs Pride Week er blevet optaget i Spatacus Magasin, som er et af de største magasiner for homoseksuelle. Bladet udkommer fire gange årligt i europæiske lande syd for Danmark, oplyser LGBTQ Sønderborg, der på den måde har fået Sønderborg på Europakortet. Desuden er priden også at finde på deres hjemmeside.

Læs mere...