Jobcentrets Rejsehold tager en del sygemeldinger i opløbet

13. oktober 2021 Samfund Skrevet af: Redaktion

Jobcentret i Sønderborg har for et år siden oprettet et Rejsehold. Og formanden for Arbejdsmarkedsudvalget, Jan Prokopek Jensen, påstår, at der er udviklet noget, der ligner et nyt guldæg – til glæde for borgere og virksomheder.

”Rejseholdet har i løbet af dette år haft kontakt med 193 medarbejdere fra både private og offentlige virksomheder. Medarbejdere, der af den ene eller anden grund var potentielt truet af sygdom og langtidssygdom, fordi de af den ene eller anden grund ikke har det godt eller trives. Og det er en stor belastning for de pågældende”, siger Jan Prokopek Jensen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Danmark har vi et sygedagpengesystem, hvor vi som medarbejdere er sikret en periode med løn under sygdom. Den ordning koster på landsplan cirka 47 millioner kroner. 70 procent af denne udgift betales af virksomhederne.

”Det er dyrt for virksomhederne, når medarbejderne er syge, ikke mindst langtidssyge. Udover betalingen til sygedagpenge, er der også tab af produktion og udgifter til eventuelle vikarer. Det har derfor stor betydning for indtjening og konkurrenceevne og de pågældende, hvis virksomhederne kan reducere deres sygefravær blandt medarbejderne”, siger udvalgsformanden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rejseholdet har med deres indsats sparet virksomheder i Sønderborg Kommune for ca. 10 millioner kroner i udgifter til sygedagpenge. Sparet mange borgere fra sygeforløb.

”Rejseholdet består af et team på tre specialuddannede medarbejdere, der blandt andet er uddannet i coachende samtaler. Virksomhedens ledere og tillidsrepræsentanter kan kontakte rejseholdet, hvis de bliver opmærksomme på en medarbejder, der ikke trives eller ikke har det godt. Rejseholdet aftaler og gennemfører fortrolige samtaler med den pågældende og i mange tilfælde lykkes samtalerne så godt, at de pågældende medarbejdere ikke når at blive sygemeldt.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Der føres ikke journaler, samtalerne er fortrolige, og aftales direkte mellem medarbejder og Rejseholdet. Ikke noget bureaukrati af nogen art. Rejseholdet kan- afhængig af situationen – trække på al den viden, der findes i den kommunale sundhedsorganisation”, siger Jan Prokopek.

Forløbet er ellers ofte, at pågældende medarbejder går til læge. Lægen har typisk to muligheder – enten at henvise til en psykolog/psykiater eller sygemelde medarbejderen. Fordi der typisk er lang ventetid til en psykolog/psykiater vælges ofte løsningen med en sygemelding. Det får medarbejderen det jo ikke bedre af! Ofte ser vi det ender i langvarige sygeforløb.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu er der en tredje mulighed. Nemlig at kontakte Rejseholdet i Jobcentret.

”Seks lægehuse er allerede begyndt at henvise til Rejseholdet, og jeg håber flere læger og lægehuse følger i de kommende måneder. Vi har rigtig gode erfaringer med resultaterne af Rejseholdets samtaler med medarbejdere, og derfor har Byrådet just sikret indsatsen og ordningen fremadrettet. Herfra en opfordring til tillidsrepræsentanter og ledere i virksomheder i Sønderborg Kommune, samt til lægehuse: Kontakt Rejseholdet i Jobcenter Sønderborg, og hjælp Jeres kollega”, siger udvalgsformand Jan Prokopek Jensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

23. april 2024 Kultur, Sønderborg

Sebastian fra Sønderborg får Musikforlæggernes Ærespris

23. april 2024 Kultur

For 12. år i træk overrækker Musikforlæggerne Æresprisen til en dansk personlighed, der har gjort sig særligt bemærket i dansk musik. Gennem årene er prisen bl.a. gået til navne som Lars Ulrich, Anne Linnet, Bent Fabricius-Bjerre, Hanne Boel og Lise Cabble. I år går prisen til sanger, sangskriver, musiker, komponist og instruktør Sebastian med det […]

Læs mere...