Jobcentret og kirkerne hjælper unge i job eller uddannelse

21. oktober 2021 Augustenborg
Pressefoto
Pressefoto

Jobcentret har i samarbejde med Sønderborg Provsti lavet et samarbejde med tre kirker i kommunen. Her er graveren mentor for unge, som gennem praktiktiden får selvtillid og livsmod tilbage.

De tre sogne, der foreløbig er med, er Ketting, Dybbøl og Ullerup. Men håbet er, at projekt ’Kirkestien’ vil brede sig til hele landet.

Det er Keld Maron, graver ved Ketting Kirke, der fik en god ide, som nu har hjulpet flere unge væk fra kontanthjælp. Keld Maron siger, at kirken har brug for de unge, men de unge kan også bruge kirken. I projekt ‘Kirkestien’ bliver de unge en kollega, ikke en praktikant.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ricky Petersen Duus er en af de første, der var igennem et forløb på Ketting Kirkegård, og han er i dag ansat som gravermedhjælper og i gang med en uddannelse til anlægsgartner:

”Da jeg blev ansat, havde jeg været kontanthjælpsmodtager i flere år. Her fandt jeg ud af, at jeg godt kunne noget – jeg blev hjulpet på vej, blev straks anerkendt som en kollega, der var tid til dialog og god instruktion, og opgaverne er dejligt afvekslende. Der er også god stemning og stor hjælpsomhed. Arbejdsgnisten er tilbage, og jeg har fået en kæreste”, fortæller han i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Seks af de syv unge, der har været i praktik ved Ketting Kirke, er kommet i job eller i gang med en uddannelse. Kirkegården har også inden projekt Kirkestien været praktiksted.

Formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Jan Prokopek Jensen, er glad for samarbejdet med Sønderborg Provsti om de nye praktiksteder:

”En af vores allervigtigste opgaver i Jobcentret er at hjælpe unge på vej, så de kommer i job eller i gang med en uddannelse. Her er det helt afgørende med et godt match, altså at vi rekrutterer de rette unge til en den rette arbejdsplads”, siger Jan Prokopek Jensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”I projekt ’Kirkestien’ ser det ud til, at kirken med sine værdier og de enkelte gravere – med deres positive tilgang til de unge – formår noget særligt – de unge vender ikke tilbage til Jobcentret, men kommer videre i uddannelsesforløb eller fast job. Det vil bare være supergodt, hvis de gode erfaringer fra Sønderborg kunne smitte af mange andre steder”, siger han.

Også kirken ser positivt på projektet. Dels vil man gerne hjælpe sårbare unge videre i livet, dels er det med til at skabe en fødekæde i en tid, hvor det nogle steder har vist sig vanskeligt at få ansøgere til stillinger som graver og gravermedhjælper.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Folkekirken er en aktiv del af samfundet og har med sit værdisæt og menneskesyn noget væsentligt at bidrage med til det fællesskab, vi alle er en del af. Derfor er vi i Sønderborg Provsti rigtig glade for, at kommunen havde lyst til at være med i et samfundsnyttig samarbejde som projekt Kirkestien”, siger Anne Margrethe Hvas, provst i Sønderborg Provsti.

Jobcentret og kirkerne har lavet en køreplan for forløbene.

De unge kommer i første omgang i praktik ved kirken i 13 eller 26 uger. Arbejdet består af bl.a. rengøring, vedligeholdelse af bygninger, maskiner og grønne områder og bistå i forbindelse med for eksempel kirkelige handlinger, sogneaftener og konfirmandforberedelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis praktikanten og kirken gerne vil fortsætte samarbejdet, kan den unge blive ansat med løntilskud i et halvt år.

Målet er, at den unge oplever en udvikling, hvor kirken ender med at tilbyde en ordinær ansættelse eller en EGU-uddannelsesplads med praktik på kirkegården og teoretisk undervisning på en uddannelsesinstitution. Nogle unge vil måske finde motivation til en anden erhvervsuddannelse

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2021 Erhverv, Sønderborg

OJ Electronics gennemgang af FNs verdensmål viste overraskende positivt resultat

7. december 2021 Erhverv

OJ Electronics har et ønske om at bidrage til den bæredygtige udvikling. Både lokalt i Sønderborg, men også på det globale marked, hvor virksomheden opererer. Kunder, leverandører og medarbejdere forventer og efterspørger i stigende grad, at virksomheder tager ansvar og deltager i den grønne omstilling. Derfor dykkede QHSE Manager, Margit Søndergaard og en kollega ned […]

Læs mere...