Jobpatruljen besøgte 60 lokale virksomheder – plads til forbedringer flere af stederne

30. juni 2020 Erhverv

Sønderborg fik mandag besøg af Jobpatruljen som led i den årlige informationskampagne, der skal give unge bedre forhold på deres fritidsjob.

Jobpatruljen er en landsdækkende aktion skabt af HK og otte andre fagforbund. I Sønderborg besøgte patruljen 60 virksomheder, og 25 steder fik de patruljerende unge gode samtaler med unge i fritidsjob.

“Flere steder havde fritidsjobberne ikke korrekte arbejdsforhold”, siger HK Sydjyllands ungdomskonsulent, Angelika Thøgersen, der står i spidsen for den sydjyske del af Jobpatruljen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi oplevede to steder, hvor man arbejder helt alene, selv om det ikke er tilladt for unge under 18 år. Det ene sted står en 15-årig alene på weekendvagter, som kan være fra 12.00-20.00, og skal også selv lukke butikken, og denne sag videregives til faglig afdeling. Der var også udfordringer med, hvor mange timer man må arbejde på en skoledag, og der var flere steder, hvor de unge ikke får de korrekte tillæg for aften- og weekendarbejde. Et sted manglede der ærmer til beskyttelse, når de står med armene nede i en popcornsmaskine”, fortæller Angelika Thøgersen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jobpatruljen består af grupper af engagerede unge mennesker, der gerne vil bruge lidt af deres sommerferie på at skaffe andre unge bedre løn- og arbejdsvilkår.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. oktober 2021 Sport, Gråsten

Knæk Cancer-stævne i Gråsten Rideklub

23. oktober 2021 Sport

Lørdag var der hele 76 ryttere til start i Gråsten Rideklubs Knæk Cancer-stævne, hvor hele overskuddet bliver sendt videre til Knæk Cancer. “Og når vi holder et Knæk Cancer-stævne, så er det for fordi, det føles naturligt for os, Jeg har selv været ramt af kræft og lige nu er der to andre fra klubben, […]

Læs mere...