Jobpatruljen fandt kun få problemer i Sønderborg og på resten af Als

12. juli 2022 Erhverv

I dag, tirsdag er det uge siden, Jobpatruljen besøgte Sønderborg og Als og fik 45 interviews på 102 arbejdspladser fordelt i hele kommunen. Patruljen er en del af en informationskampagne, der skal give unge bedre forhold på deres fritidsjob. Aktivisterne blev mødt med åbne arme og fandt kun få problemer.

“Det var dejligt at mærke, at folk værdsatte den kæmpe frivillige indsats, der gør Jobpatruljen mulig. Jeg kunne i hvert fald mærke det på aktivisterne, da vi samledes til dagens debriefing. De var blevet anerkendt”, siger HK Sydjyllands ungdomskonsulent, Angelika Thøgersen i en pressemeddelelse. Hun står i spidsen for den sydjyske del af Jobpatruljen.

Artiklen fortsætter under annoncen

De få problemer, Jobpatruljen fandt i området, var især klassikeren med for lange vagter og ikke nok pauser. Et enkelt sted tømte en ung en pappresse, og det er ulovligt. Jobpatruljen registrerede overtrædelserne, så de faglige organisationer kan følge op på sagerne.

Jobpatruljen består af grupper af engagerede unge mennesker, der gerne vil bruge lidt af deres sommerferie på at skaffe andre unge bedre løn- og arbejdsvilkår. Det er en landsdækkende aktion skabt af HK og otte andre fagforbund.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Prøv om du kan klar en vagt anno 1864 i skansen

4. februar 2023 Kultur

Prøv om du kan holde til en vinterdag i krigen 1864, hvor kulden bider, og dine fødder er våde. Dine fingre er iskolde, men geværet kan ikke lades med luffer på. Vandet i din feltflaske er frosset, og den sidste rest brændevin er drukket. Tilbage i mandskabsbarakken er der godt og varmt, men at forlade […]

Læs mere...