Jobpatruljen tjekker fritidsjobbernes arbejdsforhold

26. juni 2020 Erhverv

Sønderborger i år startsted for fagbevægelsens Jobpatrulje. Mandag begynder den årlige tur ud i det sydjyske sommerland for at tjekke løn- og arbejdsforhold for unge i fritids- og feriejob. I to uger vil de unge frivillige fra Jobpatruljen sammen med repræsentanter for fagbevægelsen besøge op mod 300 virksomheder for at tale med omkring 350 unge fritids- og feriejobbere.

“Vi vil sikre, at de unges løn- og arbejdsforhold er i orden. Hvert eneste år har der været eksempler på, at reglerne ikke er overholdt. Nogle steder får de unge ikke den løn, de skal have efter overenskomsten, og mange steder udsættes unge for tunge løft, arbejder med farlige maskiner eller arbejder for længe, og det er også mod reglerne”, siger Angelika Thøgersen, koordinator for Jobpatruljen i Sydjylland.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det handler for Jobpatruljen om at sikre, at de unge får en god start på arbejdsmarkedet. Der er tit tale om det første job, og de unge ved for lidt om deres rettigheder.

“Vi vil oplyse fritidsjobberne om, hvad de har krav på, når de er på arbejde. Jobpatruljen er vigtig, fordi vi er opsøgende. De unge kender ikke grundreglerne og ved ikke, hvem de skal spørge, hvis der er kritisable forhold”, siger Angelika Thøgersen.

Det store fokus på oplysning betyder dog ikke, at Jobpatruljen blot lader overtrædelser passere, hvis de skulle støde på dem. Brud på overenskomsterne indberettes til de pågældende fagforeninger, mens lovbrud meldes til myndighederne, f.eks. Arbejdstilsynet.

Artiklen fortsætter under annoncen

I særligt grove tilfælde endog til politiet.

Billede: HK Sydjyllands to Jobpatruljedeltagere, Angelika Thøgersen og Stefan Christensen.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. oktober 2021 Kultur, Augustenborg

Vind billetter til festlig aften med Tørfisk

22. oktober 2021 Kultur

Bandet Tørfisk fejrer jubilæum med en Jubilæums-Tour rundt i Danmark og 30. oktober rammer den Augustenborg. Og dermed har du chancen igen for at høre deres populære sange i Augustenborghallerne, hvor de spiller lørdag den 30. oktober kl. 20.00. Sangene er blevet til fra starten i 1981 og frem til i dag ”Sidst Tørfisk var […]

Læs mere...