Jørgen Jørgensen: Største udfordring er social dumping

17. maj 2014 Debat

EU-kandidat Jørgen Jørgensen, SF, skriver:

Den største trussel mod det danske velfærdssamfund, er ikke indvandring. Ej heller de såkaldte østarbejdere. Den største trussel er derimod den sociale dumping, hvor arbejdsgiverne i en lang række brancher, ikke respekterer de danske

Jørgen Jørgensen vil af med social dumping.

Jørgen Jørgensen vil af med social dumping.

Artiklen fortsætter under annoncen

overenskomster om løn og arbejdsvilkår. Udnytter af billig underbetalt udenlandsk arbejdskraft går ud over både danske arbejdere og danske virksomheder som bliver stillet dårligere i konkurrencen. Og dermed vores alles velfærd.

For over et år siden, før den meget fokus i forbindelse med EU valget om en uge og den gang SF stadig var repræsenteret i Sønderborg byråd, fik vi byrådets opbakning til, at der på de kommunale byggerier skal arbejdes overenskomstmæssigt, og at dette også gælder for underleverandørerne. Det såkaldte kædeansvar. Beslutningen pålagde de kommunale myndigheder at sørge for at reglerne blev overholdt. Hvis dette ikke er tilfældet, kan betalinger tilbageholdes.

Artiklen fortsætter under annoncen

Desværre er SF ikke repræsenteret i byrådet til at kontrollere om dette sker. Men vi kan da håbe at det nuværende byråd lever op til deres ansvar.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Erhverv, Sønderborg

Hjælp Iver Daabeck med at forebygge madspild – pluk selv majs på markerne

25. september 2021 Erhverv

Iver Daabeck har to marker med sukkermajs tæt ved Sønderborg. Den ene ligger lige til højre, når man kører af Alssundbroen. Den anden ligger ved samkørselspladsen på Sundeved-siden, hvor der også står en salgsbod med kartofler, majs og halloweengræskar. “Jeg har det problem, at ALDI og Salling Group påstår, de ikke kan sælge majs mere […]

Læs mere...