Jørgen Mads Clausen delte ud af sin viden om grøn omstilling

8. juni 2022 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Tirsdag aften var Jørgen Mads Clausen gæst i debatteltet på Sønderborg Klimadage, hvor han skulle svare spørgsmål, som blev trukket op af en grøn hat og skulle der have siddet en og anden, som ikke vidste, hvem Jørgen Mads Clausen er, så blev der rådet bod på det.

“Jeg lige trådt tilbage fra direktørposten i Danfoss’ bestyrelse. Men jeg lever jo endnu og kan ikke løbe fra, jeg er kendt som Mr. Danfoss”, sagde 73-årige Jørgen Mads Clausen og det første spørgsmål, som blev trukket op af hatten, handlede om, om grøn omstilling kan gøres rentabel.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I år er Danfoss’ 100 procent CO2-neutral og det er sket ved, vi har haft 100 forskellige projekter, der alle har bidraget til omstillingen – og de har en tilbagebetalingstid på tre år. Hvis I derhjemme får termostater på Jeres radiatorer, så er de tjent hjem på et år. Altså er grøn omstilling bestemt rentabel. Det kender vi også fra isolering af bygninger”.

Jørgen Mads Clausen sagde, at Danfoss er CO2-neutral, fordi virksomheden tog sin egen medicin.

Jørgen Mads Clausen skulle også fortælle, hvordan vi får alle borgere med på den grønne vej.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvis der er penge at spare, så kommer alle borgerne med af sig selv”, sagde han til de cirka 30 tilhørere, som havde fundet vej til debatteltet ved MultiKulturhuset.

Han fortalte videre, at Sønderborg Varme udleder meget CO2 og når de vil gøre noget ved det, så skal de gøre én ting ad gangen og ikke 1000 ting. Han fortalte videre, at halmfyret på Nordals er en god idé, fordi den CO2, der udledes, når halmen brændes af, bliver opfanget af næste års planter.

“Træflis er ikke en god idé at brænde af, fordi et træ er mange år om at vokse op”, sagde Jørgen Mads Clausen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når nu Danfoss og flere andre ved, hvad der skal til for at gøre Danmark CO2-neutral, så var der et spørgsmål, der gik på, hvad vi egentlig venter på.

“Der er rigtig meget benspænd på vejen til myndighedernes godkendelse af eksempelvis en vindmøllepark. Papirarbejdet skal gennem mange hænder og det tager måneder”, sagde Jørgen Mads Clausen.

“Det er folketingspolitikerne, som skal gøre noget ved det – og det gør de ikke, selvom det ikke er penge, der mangler”.

23. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Der skal bygges boliger på Materialegårdens grund på Skovvej

23. april 2024 Erhverv

Hele matriklen på Skovvej 2 og 4 i Sønderborg bliver nu sendt i genudbud af Sønderborg Kommune. Området er blevet ledigt, fordi kommunens materialegård er flyttet til Drift og Beredskab Sønderborg på Ingolf Nielsens Vej. Arealet ligger ved grønne områder, villagrunde og rækkehuse. Området er på knap 36.000 kvadratmeter, og der er mulighed for at […]

Læs mere...