Jørn Lehmann: Alle offentlige arbejdspladser bør tage socialt ansvar

25. januar 2017 REGIONALT

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

Regionsrådsmedlem Jørn Lehmann, Socialdemokratiet, skriver:

På januar mødet i Region Syddanmark vedtog et enigt regionsråd, at regionen fremadrettet skal ansætte flere personer på særlige vilkår. En rigtig god beslutning, der også omfatter unge med afsluttet STU-uddannelse, Særlig Tilrettelagt Uddannelse og EGU-uddannelse, Erhvervs-Grund- Uddannelse.

Beslutningen sker på baggrund af et spørgsmål stillet af den socialdemokratiske gruppe i foråret 2016. Af svaret fra administrationen fremgik desværre, at der over de sidste år er sket et massivt fald i antal ansatte på særlige vilkår. Bl.a. fremgik det, at Region Syddanmark ud af ca. 25.000 ansatte kun beskæftigede 4 personer med en restarbejdsevne på under 5 timer om ugen. Og dette på trods af, at flere politikere ofte har udtalt – og nærmest krævet – at alle skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet, også selv om det kun kan være ganske få timer om ugen.  Og det er den skade, som regionsrådet med beslutningen om en fremadrettet strategi nu ønsker at rette op på.

Artiklen fortsætter under annoncen

Desværre er Region Syddanmark ikke den eneste region, som har oplevet et massivt fald i antal ansatte på særlige vilkår. Det gælder samtlige regioner og stort set også samtlige kommuner. Udfordringen er nu at få alle offentlige arbejdsgivere, herunder også statslige styrelser, til at påtage sige et socialt ansvar ved på samme på samme måde som Region Syddanmark, at vedtage en strategi for området. Virkelighedens verden viser desværre, at gode meninger og opfordringer ikke er tilstrækkelige.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et relevant sted at rejse problemstillingen vil være på forårets generalforsamlinger i henholdsvis Danske Regioner og Kommunernes Landsforening.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. juni 2023 Politik, Sønderborg

Tidligere spidskandidat for Fælleslisten er medstifter af et nyt parti

9. juni 2023 Politik

I marts måned nedlagde Fælleslisten sig selv efter et skidt valgresultat ved kommunalvalget i 2021, hvor den dengang uprøvede Stine Duus Petersen var Fælleslistens spidskandidat, og siden da har Stine Duus Petersen overvejet sin lokalpolitiske fremtid, og den ligger nu klar. “Jeg og Svenja Karstensen, som tidligere var opstillet for Nye Borgerlige, er gået sammen […]

Læs mere...