Jørn Lehmann: Løkke vil erstatte regioner med “noget andet”

1. juni 2015 REGIONALT

 

Socialdemokratisk regionsrådsmedlem Jørn Lehmann skriver:

Blå blok vil efter valget erstatte regionerne med “noget andet”, uden dog at definere hvad “det andet” er. Umiddelbart er der tre modeller:region1

Professionelle bestyrelser,
Sundhedsstyrelsen, eller

Artiklen fortsætter under annoncen

En blanding af professionelle og politikere.

Nu er det ikke alt, hvad der er “såkaldte professionelle”, som har udvist eksemplarisk ledelse. Eksemplerne er virksomheder som Nordisk Fjer, IT Factory, OW Bunkers, diverse fallerede banker og lignende. Alle havde de såkaldte professionelle bestyrelsesmedlemmer, nogle endda højt placeret i samfundet.

En professionel ledelsesstruktur vil primært fokusere på økonomisk optimering og derigennem fravælge helhedstænkning i behandling og samarbejde til andre enheder, ikke mindst den kommunale sektor, der er en vigtig i rehabiliteringen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den sygdomsramte bliver let en kastebold mellem flere behandlerled, for at det enkelte led kan spare penge og opnå bedst muligt bundlinjeresultat.

Regionspolitiker Jørn Lehmann har ikke stor tillid til en såkaldt professionel bestyrelse som erstatning for regionsrådene.

Regionspolitiker Jørn Lehmann har ikke stor tillid til en såkaldt professionel bestyrelse som erstatning for regionsrådene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sundhedsstyrelsen har gennem de senere år bestemt ikke udvist rettidig omhu. Man behøver bare at nævne de sidste mange sager om diverse psykiatere, der både har fejlbehandlet og overmedicineret i stor stil, et misforhold Sundhedsstyrelsen gennem årene havde fuldt kendskab til, men først greb ind da pressen rejste sagerne.

En blanding af professionelle og politikere udpeget blandt borgmestrene i regionen, er også nævnt som en mulighed.  Ud af 22 borgmestre er 17 Venstre. Modellen vil hurtigt blive præget af liberal tankegang kombineret med bundlinjepolitik, hvorfra der bestemt ikke er langt til brugerbetaling for at sikre bedst det mulige bundlinjeresultat.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bundliniepolitik i fokos

Fælles for alle tre modeller er, at den demokratiske indflydelse på et af samfundets vigtigste tilbud til borgerne forsvinder og overroules af bundlinjepolitik. Hvis man i dag er utilfreds med mine holdninger til sygehusene, kan man stemme mig ud ved næste valg – ligesom man kan stille spørgsmål, når vi mødes i køen i SuperBrugsen i Broager. Kan jeg ikke svare, kan jeg videresende spørgsmålet, få et uddybendes svar og kræve ændringer, hvis noget er utilsigtet. Samme situation i bare én af de tre modeller drukne i bureaukrati.

Artiklen fortsætter under annoncen

Begrundelsen for kommunalreformen var, at kommunernes mange selskabsdannelser på tværs var både uigennemskuelige og udemokratiske for borgerne. Nu vil Venstre og blå blok centralisere sygehusledelsen. Historisk er det bevist, at behandlingstilbud bliver bedre jo tættere ledelsen er på almindelige mennesker – udflytning af psykiatrien fra staten til de daværende amter er et tydeligt eksempel. Nu vil nogle gå tilbage til dette system – jeg forstår det simpelthen ikke.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juli 2021 Erhverv, Sønderborg

Snart kommer der nye cyklister på veje og stier

28. juli 2021 Erhverv

Skolestart er ensbetydende med nye cyklister på veje og stier i Sønderborg. Loven tillader seks-årige børn at køre selv, men kender dit barn færdselsreglerne godt nok? Kan det manøvrere cyklen 100 procent, og har det overhovedet det rigtige udstyr? “Først af alt skal man sørge for, at ens barn har en god cykel, hvor der […]

Læs mere...