Jørn Lehmann Petersen fik overrakt Ridderkorset i Byrådssalen

22. juni 2022 Broager

Onsdag fik tidligere borgmester i Broager, byrådsmedlem i Sønderborg nu regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen overrakt Ridderkorset i Byrådssalen, inden dagens byrådsmøde begyndte.

“Vi har en speciel anledning og derfor er der glas på bordet i dag”, sagde borgmester Erik Lauritzen og gav ordet til kommunaldirektør Tim Hansen.

“Et medlem af Venstres bagland har kontaktet os, fordi vedkommende synes, du fortjener Ridderkorset for dine mange år i politik. Derfor har kommune og region arbejdet sammen på indstilling og nu får du Ridderkorset for dine mange års arbejde i først byråd og dernæst i Regionsrådet”, sagde Tim Hansen, inden han satte Ridderkorset på Jørn Lehmann Petersens bryst.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det kan være lidt underligt, når en socialdemokrat fra den røde side af partiet tager imod hæder fra Dronningen. Men jeg tager gerne imod Ridderkorset og jeg gør det først af alt, fordi jeg er sønderjyde og fordi min familie har et specielt forhold til Kongehuset”, sagde Jørn Lehmann Petersen i sin tak.

“Dengang min far var lille fik han tøj af kronprinsesse Ingrid og I.P. Nielsen, som gjorde en stor indsats for at hjælpe fattige sønderjyder. Min mor var alene med seks børn – min far var to år – og en gang fik han nogle bukser, han ikke ku’ li’ og sagde nej tak”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Han fik en på kassen af sin mor, der sagde, at man tager imod den hjælp, som man kan få”, sagde Jørn Lehmann Petersen og fortalte, at trods en fattig opvækst, så fik hans far Ridderkorset.

“Det gjorde han efter 24 år i Byrådet i Vojens, hvor de 16 af årene var som borgmester”.

Man skal have været med i lokalpolitik i flere end 16 år for at få Ridderkorset. Jørn Lehmann Petersen er i gang med sit 41. år.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Sport, Sydals

78 ryttere kæmper om medaljerne i Ulkebøl-Hørup Ringridning

26. juni 2022 Sport

Der er 78 ryttere, som dyster i Ulkebøl-Hørup Ringridning, der foregår på pladsen foran Hotel Baltic i Høruphav  – og antallet kalder formanden for fint. ”78 ryttere er fint, fordi det betyder, vi kun har mistet 22 siden Corona stoppede os”, siger formand Bent Christensen til SønderborgNYT. Han fortæller, det er hans første år som […]

Læs mere...