Jørn Lehmann: Regionerne lover igen at ansætte flere med nedsat arbejdsevne

7. april 2016 REGIONALT

Medl. af regionsrådet Jørn Lehmann, Socialdemokraterne, skriver:

Danske Regioner har netop holdt generalforsamling i Århus.

På generalforsamlingen blev det bl.a. nævnt, at regionerne siden 2010 sammenlagt har reduceret antallet af ansatte med særlige behov med op til 25 procent, og at der i Region Syddanmark ud af 25.000 ansatte kun er 4 ansatte med en restarbejdsevne på mellem 1 og 5 timer ugentligt.

Jørn Lehmann håber, at festtalen fra Bent Hansen er starten på noget handling.

Jørn Lehmann håber, at festtalen fra Bent Hansen er starten på noget handling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Omregnet til landsplan svarer det til, at regionerne ud af ca. 150.000 ansatte kun har omkring 25 personer ansat med en meget lav restarbejdsevne. Samlet er det i direkte modstrid til politiske udmeldinger om et rummeligt arbejdsmarked – og for de pågældende grupper, reelt en udelukkelse fra arbejdsmarked og fællesskab.

Hvis vi fortsat skal sikre sammenhæng i vort samfund, er det vigtigt at vi nytænker området og viser mere ansvar og handling. Men det det er også vigtigt, at repræsentanter fra de forskellige politiske partiers ledelse viser handling ved selv at ansætte personer med særlige behov i deres partikontorer og i sekretariatererne på Christiansborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ud over derigennem at vise, at man mener det alvorligt med det rummeligt arbejdsmarked, vil det give sekretariaterne en viden og kendskab til en befolkningsgruppe de lovgiver om, men reelt ikke kender ret meget til i deres akademiske verden.

Formanden, Bent Hansen, opfordrede i debatten til at der fremadrettet sættes fokus på problemet, og at det bringes frem i den politiske dagsorden. Han fremhævede især, at for den nævnte gruppe betyder selv 3 timers fast arbejde om ugen utrolig meget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der bliver noget at stå op til, den enkelte bliver en del af fællesskabet og kan på lige fod med andre bidrage til samfundet, også selv om der kun er tale om ganske få timer.

Håber det er begyndelsen til at omsætte festtalerne til konkret handling.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...