Jørn Lehmann: Sydtrafik skal droppes som leverandør af flekstrafik

7. marts 2017 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Regionsrådsmedlemmerne Jørn Lehmann & Preben Andersen, Socialdemokratiet, skriver:

Som det vil være kendt for langt de fleste, har Region Syddanmark for lang tid siden vedtaget en række arbejdsmarkeds- og sociale klausuler, som sikrer at entreprenører og andre, der vil levere ydelser, varer, byggeri og andet til regionen, har ordnede arbejdsforhold – ikke alene for deres ansatte, men også for eventuelle underleverandører, det såkaldte kædeansvar.

Artiklen fortsætter under annoncen

Baggrunden er at regionsrådet vil sikre sig, at underlødige entreprenører ikke snyder med ansattes løn- og arbejdsforhold og derigennem bidrager til social dumpning. Men vi skal også sikre os at de leverandører, der udviser ordentlighed i forhold til deres ansatte, ikke udkonkurreres af billige tilbud fra dem, der ikke lever op til bestemmelserne.

Desværre vil et flertal i Sydtrafiks bestyrelse ikke tilslutte sig disse bestemmelser. Ved det sidste udbud af Flekstrafik har flertallet totalt afvist, at kræve ordnede forhold, dvs. følge det regelsæt som Regionsrådet har vedtaget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Havde Sydtrafik været en ganske almindelig leverandør til Regionen, ville deres tilbud ikke være konditionsmæssigt korrekt, hvorfor man allerede i den indledende fase ville fravælge Sydtrafik.

Konsekvensen må derfor være, at Region Syddanmark fremover fravælger Sydtrafik som samarbejdspartner til Flekstrafik og i stedet vender blikket mod Fynbus, som ingen problemer har med at stille krav om ordnede forhold til deres leverandører. Fynbus inddrager i øvrigt både arbejdstagere og arbejdsgivere i kontrollen af tilbuddene på flekskørsel.

Artiklen fortsætter under annoncen

For os er det uforståeligt, at en offentlig ledet organisation som Sydtrafik ikke vil leve op til de generelle bestemmelser en væsentlig partner i fællesskabet har vedtaget som gældende regelsæt.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. juni 2023 Kultur, Sønderborg

Skarp og underholdende sommerrevy

4. juni 2023 Kultur

Dette års udgave af Sønderborg Sommer Revy Show kommer flot omkring i adskillige aktuelle numre – og flere af dem er lokale. Der er lidt om ringridning, Als-Fynbroen, borgmesteren, vindmøller og så alt det andet fra nær og fjern, som de fleste af os også har en mening om. Hvis du kan li’ at blive […]

Læs mere...