Jørn Lehmann vil tjekke om beslutninger fører til noget

4. november 2015 Politik

Den socialdemokratiske regionsrådspolitiker Jørn Lehmann vil have set på, om de beslutninger om sociale klausuler, som regionsrådspolitikerne tager, bliver ført ud i livet af embedsmændene og andre.

Jørn Lehmann vil vide, om beslutninger om sociale klausuler når ud i virkeligheden.

Jørn Lehmann vil vide, om beslutninger om sociale klausuler når ud i virkeligheden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når der skal bygges eller aftales, hvem der leverer ydelser til regionen, så siger vi nogle gange, at vores samarbejdspartnere skal oprette lærepladser, at de skal ansætte for eksempel fleksjobbere og andre med særlige behov”, siger Jørn Lehmann til SønderborgNYT.

Nu har Jørn Lehmann  bedt regionens embedsværk om at fortælle, hvor mange af den slags jobs, de forskellige beslutninger har ført med sig.

“Når vi politikere har fået skrevet de ordninger ind i en beslutning, så hedder det sociale klausuler og de skal altså overholdes. Og nu opfordrer jeg især partifæller i regioner, kommuner og folketing om at kigge efter, om de nu også bliver det”, siger Jørn Lehmann. Han er bekymret for, at politikere tit stiller tilfredse med, at de har taget beslutningen og helt glemmer at følge op på, hvad beslutningerne fører til.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gennem de senere år er det blevet virkeligt svært at få tilkendt førtidspension, så arbejdsmarkedet skal være mere rummeligt og kunne ansætte mennesker i fleksjob i for eksempel en halv time om ugen.

“Kan man arbejde en halv time, så skal man gøre det. Sådan er lovgivningen og her ser jeg gerne, at kommuner, regioner og ikke mindst ministerier skaber nogle af de job, så der sættes handling bag de politiske beslutninger og viser, at de udsatte også tæller med”, siger Jørn Lehmann. Han kan også se muligheder for, at de forskellige partier ansætter mennesker med særlige behov i deres sekretariater.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 Samfund, Sønderborg

Borgmesteren takker alle brandmændene og -kvinderne

29. juli 2021 Samfund

På egne og på fællesskabets vegne udtrykker borgmester Erik Lauritzen en kæmpestort tak til nogle mennesker, der løser en ufattelig vigtig samfundsopgave. Mens mange af os holder ferie og de fleste af os nyder sommeren, så har mange mange ansatte og frivillige i vores beredskab knoklet med een af de værste brande i nyere tid […]

Læs mere...